Tesla presenteert Model Y op 14 maart

Jordi Smit
Tesla-baas Elon Musk heeft via Twitter bekendgemaakt dat het elektrische automerk op 14 maart de Model Y presenteert. Het nieuwe model van Tesla zal ongeveer tien procent groter zijn dan de Model 3.

Deuren Model Y

De tweets van Musk maken onder meer bekend dat de Model Y van Tesla normale deuren heeft. Een Twitteraar vroeg zich namelijk openlijk af of het nieuwe model vleugeldeuren heeft, vergelijkbaar met het Model Y. Deze eerdere plannen zijn volgens Musk echter niet toegevoegd.

Model Y minder zuinig

Het Tesla-model is volgens Musk minder zuinig, vanwege de vorm van de auto. Deze is namelijk wat hoger dan de Model 3, waardoor de wagen zwaarder op de weg ligt. Met de Model Y hoopt Tesla de aansluiting te vinden bij de vraag van Amerikaanse consumenten die hun sedans veelal inruilen voor SUV's. Tesla had in januari al aangegeven dat het ontwerp klaar was.

LEES OOK: Tesla maakt Model 3 nog goedkoper

Ophef op Twitter

Vorige maand zorgde Musk nog voor veel ophef op Twitter. Musk schreef dat de autoproducent in totaal 500.000 auto's zal produceren in 2019, maar dat bleek niet geheel waarheidsgetrouw te zijn. Na meerdere negatieve reacties kwam hij terug op zijn tweet en stelde hij dit aantal bij tot 400.000 auto's.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi