De ‘Nationale Flexplek Test’ gaat weer van start

Wat is de beste flexplek van Nederland?

Redactie Baaz
Ook dit jaar wordt bepaald wat de beste flexplek is van Nederland. Steeds meer zelfstandige professionals werken flexibel en mobiel. Ze bepalen zelf waar en wanneer ze werken. Die mobiliteit hoeft niet te betekenen dat de werkplek minder goed, leuk en productief is dan op een traditioneel kantoor. De vijf leden van de jury gaan op zoek en begin november wordt bekend gemaakt wat de beste flexplek is.

Tijdens de eerste editie van de Nationale Flexplek Test was de landelijke winnaar Tribes en was er een lokale prijs voor ‘Boven de Balie’ (Amsterdam) en de beste flexwerk horecaplek was de ‘Bagels & Beans’ in Haarlem. Ook dit jaar - tijdens de tweede editie - worden opnieuw tientallen locaties waar flexibel kan worden gewerkt langs de meetlat van de jury gehouden.

Met de Nationale Flexplek Test wordt gekeken naar meetbare factoren die van een flexplek dé flexplek maken en zo wordt gezocht naar de beste locatie om écht productief te zijn? De vragen die onder meer worden gesteld zijn: hoe groot is de afstand tot het openbaar vervoer? Zijn er meetingrooms? Kan je er gasten ontvangen? Is een abonnement nodig om er te kunnen werken? Wat kost een kop koffie en hoe snel is de wifi?

Onafhankelijke jury het land in

​Vanaf half september gaat een onafhankelijke jury het land doorkruisen om zo veel mogelijk flexplekken uitproberen. Op donderdag 9 november wordt bekend gemaakt wat de beste flexplek van Nederland is. De grootste met de meeste vestigingen meteen de beste? Dat hoeft niet. Natuurlijk is het geweldig als je met je flexplek-abonnement op verschillende locaties terecht kan, maar in vrijwel iedere stad zijn er bijzondere locaties waar je prettig kunt werken. Daarom zijn er drie categorieën: beste nationale flexplek, beste lokale flexplek en beste horeca flexplek.

Zelfstandige professionals kunnen hun vaste flexplek nomineren en daarmee maken die locaties kans op een bezoek van onze jury. Je kunt je favoriete werkplek opgeven via de website www.nationaleflexplektest.nl.

Over de Nationale Flexplek Test

De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Computers Benelux met ondersteuning van onder meer Microsoft en Meeùs Verzekeringen. De eerste keer dat een groot onderzoek onder flexplekken werd gedaan was in najaar 2015 door een team van bloggers en zelfstandige ondernemers. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie