ASUS kondigt Education Explorers-campagne aan

ASUS kondigt Education Explorers-campagne aan

Redactie Baaz

ASUS werkt samen met Intel om studenten uit het basis- en voortgezet onderwijs, onderwijzers en IT-administrators de weg te wijzen in de wereld van online educatie en de juiste tools te vinden voor ieder scenario

ASUS heeft vandaag Education Explorers gelanceerd: een nieuwe campagne in samenwerking met Intel om studenten, onderwijzers en IT-administrators te helpen met het omarmen van de situatie die is ontstaan door de pandemie en te anticiperen op de toekomst. Middels deze campagne bieden ASUS en Intel oplossingen die nodig zijn in het onderwijs voor problemen die zijn ontstaan door deze nieuwe situatie.  

Onderwijzers werken hard om hun studenten terug op schema te krijgen, terwijl IT-administratoren hun best doen om studenten te voorzien van de middelen om naadloos verder te leren vanuit huis. Beide groepen profiteren van het advies en de expertise van een betrouwbare partner om de worsteling met deze problemen te winnen. Om die reden biedt ASUS hulp, in samenwerking met Intel. Door middel van een doelgedreven programma, speciaal ontworpen producten en strategische samenwerking bieden zij de tools, ondersteuning en inspiratie die scholen nodig hebben om terug op schema te komen en de toekomst van onderwijs vorm te geven. 

Het klaslokaal van morgen

De lessen die zijn geleerd, nadat er massaal werd geschakeld naar virtuele lesvormen in 2020, geven informatie over de ontwikkeling van het onderwijs van morgen en vanuit de gedachte om de nog openstaande vragen te beantwoorden is Education Explorers ontstaan. Om Education Explorers af te trappen hebben ASUS en Intel recentelijk een online panel gehost, om te ontdekken hoe pioniers op het gebied van technologie nadenken over het ontwerp van toekomstbestendige educatie-oplossingen die ook tot na de pandemie weerklinken. Het panel werd gehost door Natasha Alford van CNN en bracht toonaangevende personen samen om met elkaar te spreken over de manieren om hulp te bieden aan studenten, ouders en onderwijzers - ongeacht de locatie van het klaslokaal. 

Onder de panelleden bevonden zich onder andere Shelley Wu, Director of Enterprise & Education Solutions bij ASUS, Cigdem Ertem, Global Director for Education and Public Sector Sales bij Intel en Jennie Magiera, author of Courageous Edventures and Head of Education Impact bij Google. Acteur en vader Max Greenfield heeft ook een bijdrage geleverd door te spreken vanuit het perspectief van een ouder wiens kind te maken kreeg met thuisonderwijs tijdens de pandemie.

Ontworpen voor ontdekkers en onderwijs voor iedereen

Als onderdeel van Education Explorers heeft ASUS een serie op educatiegerichte laptops, desktops en services ontworpen om studenten, ouders en onderwijzers te helpen bij het navigeren door onderwijs zoals dat nu wordt gegeven en de manier zoals dat wordt verwacht in de toekomst. 

Zo zijn de educatie gerichte apparaten van ASUS speciaal ontwikkeld om uiteenlopende behoeften te verzorgen zoals het mogelijk maken van effectief afstandsonderwijs over meerdere disciplines, zoals onder andere wetenschap, technologie, bouwkunde, kunst en wiskunde, tot aan verstrekken van innovaties en hulpmiddelen om IT-management makkelijker te maken.

Oplossingen voor effectiever afstandsonderwijs

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de traditionele lessen in een klaslokaal minder zijn geworden en in veel gevallen zelfs helemaal zijn verdwenen. Het is daarom belangrijk dat de hulpmiddelen voor het digitaal leren ontwikkeld zijn voor deze nieuwe realiteit, zodat de educatie onverhinderd door kan gaan.

De ASUS ExpertBook B1 en de BR1100 bieden bijvoorbeeld de Intel Wi-Fi 6 (Gig+) technologie die ultrasnelle en stabiele snelheden voor online leren en soepele video collaboration mogelijk maken. De ASUS BR1100 biedt ook de optie om 4G LTE in te bouwen voor een veilige en snelle mobiele connectie overal waar je bent - zelfs als er geen WiFi connectie aanwezig is.

Studenten kunnen zich ook wel eens bevinden in situaties waarbij hun concentratie belemmerd wordt door onverwachte achtergrondgeluiden - variërend van alledaagse geluiden door familieleden tot abrupte en onverwachte geluiden van huisdieren of huishoudelijke apparaten. Dat is waarom de ExpertBook B1 en de BR1100 ontwikkeld zijn met de AI-aangedreven ‘noice-cancelation’-technologie. Deze ingebouwde smarttechnologie zorgt ervoor dat studenten ongehinderd deel kunnen nemen aan online lessen of andere vormen van communicatie zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over wat er om hen heen gebeurt, aangezien de technologie automatisch achtergrondgeluid filtert voor de meest heldere communicatie.

Er zijn nog tal van andere doordachte functies die belangrijk zijn voor het nieuwe leren op afstand. De omklapbare BR1100F’s ‘world-facing’-camera bijvoorbeeld. Deze is zo gepositioneerd dat het makkelijk is voor studenten om hun omgeving om hen heen vast te leggen, terwijl de duurzaamheid van militaire kwaliteit van deze en vele andere ASUS-laptopmodellen ervoor zorgen dat ze gemaakt zijn om de dagelijkse sleur thuis en on the go te doorstaan.

Oplossingen voor eenvoudiger IT-management

Tevens brengt de revolutie uitdagingen met zich mee voor de IT-administratie van werknemers. Het is belangrijk om de uitvaltijd zo veel mogelijk te minimaliseren, zodat je de tijd om te leren maximaal kunt benutten. Wat tevens belangrijk is, is om de totale eigendomskosten zo laag mogelijk te houden.

ASUS ExpertCenter D7 SFF is een compacte desktop  die kan worden geopend zonder tools te gebruiken. Zowel de harde schijf als de optische diskdrive kunnen eenvoudig naar voren worden gehaald. De ExpertCenter D7 is aangedreven door een Intel Core-processor en in staat om verschillende taken tegelijkertijd eenvoudig uit te voeren.

De ASUS Chromebook CR1 beschikt over een modulair design om de belangrijkste componenten, zoals het toetsenbord, de batterij, thermische module en I/O-poorten binnen mum van tijd te vervangen met behulp van tools. Het ontwerp is bovendien duurzaam, want het oppervlak krast niet, heeft een toetsenbord dat bestendig is tegen knoeien en een omringende bumper om de kans dat kinderen het apparaat beschadigen te verkleinen. Ook is de CR1 in staat om zichzelf automatisch te registreren als een IT-netwerk op het moment dat de student of docent verbindt met het internet. 

Oplossingen om STEAM te verbeteren

Vandaag de dag zijn STEM of STEAM (‘science’, ‘technology’, ‘engineering’, ‘arts’ en ‘mathematics’)-onderwerpen cruciaal voor het educatiebeleid in vele landen over heel de wereld. De missie van ASUS is om studenten in staat te stellen om te leren en te ontdekken en om ze te helpen om geweldige dingen te gaan ondernemen in deze disciplines en vele andere disciplines ernaast. Het juiste materiaal kan ervoor zorgen dat studenten hun eigen creativiteit ontdekken en hun eigen probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen door middel van animatie, ‘AI learning’, 3D-printing en nog veel meer.

Om deze verrijkende ervaringen te faciliteren, zijn de ASUS ExpertCenter desktop PC’s voorzien van de nieuwste high-performance Intel Core processoren en grafische kaarten. Ze zijn onderworpen aan toonaangevende Independent Software Vendor (ISV) certificatie om zeker ervan te zijn dat de apparaten werken zoals verwacht met professionele toepassingen van de ‘s werelds belangrijkste softwarebedrijven.

Verkrijgbaarheid producten

  • De BR1100 van ASUS is nu verkrijgbaar bij CampusShop in Nederland en Signpost in België. 
  • De ExpertBook B1 B1400 en B1500 zijn enkel in Nederland verkrijgbaar, ook bij CampusShop. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie