ASUS presenteert nieuwe laptopline-up voor het onderwijs

ASUS presenteert nieuwe laptopline-up voor het onderwijs

Redactie Baaz

ASUS is opnieuw aanwezig op IPON en onderstreept daarmee zijn toenemende focus op de educatieve markt. Hier heeft het bedrijf nieuwe uitvoeringen van zijn BR-, CR- en CZ-laptops onthuld.

ASUS richt zich steeds intensiever op het onderwijs en het heeft tijdens zijn aanwezigheid op IPON - waar het bedrijf opnieuw zijn gezicht laat zien - zijn nieuwe laptopline-up voor de educatieve markt gepresenteerd. De laptops zijn ontworpen voor leerlingen met verschillende behoeften, die veranderen naarmate zij nieuwe fases tijdens hun periode op school ingaan: van de kleuterklas tot aan de middelbare school. Hier komen de BR-, CR- en CZ-serie’s om de hoek kijken, die allemaal zijn vernieuwd en nog beter zijn afgestemd op deze verschillende behoeften en vereisten. 

Zo is het vlaggenschipmodel, de BR1204, ontworpen om alledaagse uitdagingen in het klaslokaal te overwinnen door te voldoen aan de allerhoogste standaarden voor duurzaamheid en stevigheid. Zo beschikt het model over een EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) Gold-keurmerk en voldoet hij aan de TCO 9.0 Energy Star®-norm.

Verder brengen de BR-serie (BR1204 en BR1104) en de CZ Chromebook-serie (CR1204, CR1104, CZ1204, CZ1104) alles met zich mee voor leerlingen die naar veelzijdigheid en mobiliteit verlangen, om zo zonder belemmeringen hybride te leren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dat is niet erg

ASUS kent de bedrijvigheid en dynamiek in hedendaagse klaslokalen en daarom heeft het de robuustheid van de BR, CR en CZ-serie opgeschroefd naar het niveau van MIL-STD-0810H-certificering. De duurzame, stevige ontwerpen worden bovendien aangevuld met een morsbestendig toetsenbord en in het geval van specifieke modellen is er ook gebruikgemaakt van Corning® Gorilla® Glass[i]

Hybride leren zonder obstakels

In een tijdperk waarin educatieve behoeften zeer uiteenlopen, reageert ASUS met de vernieuwde BR-serie. Deze bevat nu de BR1204, een nieuw 12-inch model binnen de line-up, naast de bestaande laptops van 11- en 14-inch. Deze uitbreiding van de BR-serie laat zien dat ASUS nauwkeurig kijkt naar het ontwerpen van afgemeten oplossingen voor het onderwijs, onder andere door verschillende beeldschermafmetingen aan te bieden.

De ASUS BR-serie is een slimme keuze voor jonge, actieve leerlingen. Naast de eerder genoemde robuustheid en nieuwe beeldschermoptie zijn de vingerafdruk-afstotende afwerking, rubberen grip, versterkte interne componenten en het morsbestendige toetsenbord andere speerpunten van deze laptops. Deze eigenschappen zorgen er samen voor dat onderbrekingen tijdens het leerproces worden voorkomen en dat het aanpassen aan een andere leeromgeving moeiteloos verloopt.

De CR- en CZ-serie

Naast de op Windows gerichte BR-serie geeft de ASUS Chromebook CR- en CZ-serie leerlingen en leerkrachten veelzijdige opties om mee te bewegen met verschillende methodes om te leren en les te geven. Deze Chromebooks zijn verkrijgbaar met schermafmetingen van 11-inch (CR1104, CZ1104) en 12-inch (CR1204, CZ1204), maar bieden ook een alternatieve keuze voor het besturingssysteem, waardoor de keuze voor educatieve laptops van ASUS flexibeler wordt.

Reken daarnaast op een batterijduur van maximaal 10 uur. Hierdoor hoeven leerlingen niet bang te zijn dat zij hun laptops (meerdere keren) moeten opladen tijdens een lange studeersessie. Daarnaast zijn deze modellen uitgerust met uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder WiFi 6E en 4G LTE, zodat leerlingen en onderwijzers overal kunnen leren en lesgeven. In het ontwerp van deze laptops is gekozen voor het gebruik van een scharnier, waardoor er verschillende gebruikersscenario’s mogelijk zijn. Denk dan aan het maken van aantekeningen tijdens een groepsproject of het gezamenlijk bekijken van content.  

Effectief en praktisch onderhoud: ideaal voor IT

Om ervoor te zorgen dat educatieve technologie praktisch en efficiënt is in gebruik heeft ASUS de BR-, CR- en CZ-serie ‘easy-to-service’ ontworpen. Dat houdt in dat er rekening is gehouden met het stroomlijnen van onderhoud en dat er goed is gekeken naar het verlengen van de levensduur van de apparatuur. Denk dan aan een modulair ontwerp dat eenvoudiger is om te repareren indien dat nodig is en uitbreidbare dual-storage om meer op te kunnen slaan.

Daarnaast heeft ASUS de ASUS Control Center en Image Maker-tools geïntegreerd om efficiënter IT-beheer mogelijk te maken, waardoor uitrol op grote schaal en beheer op afstand razendsnel kunnen plaatsvinden en kunnen meebewegen met veranderende behoeften van leerlingen. Dankzij deze tools wordt het makkelijker om een grote hoeveelheid laptops vanuit één centrale plek te beheren, te onderhouden met als uiteindelijke doel om downtime te verminderen, waardoor leerlingen altijd gefocust kunnen blijven op het leren.

Hygiëne en beveiliging

De BR-, CR- en CZ-serie zijn ontworpen met aandacht voor gezondheid en de beveiliging van data in educatieve omgevingen. De beeldschermen zijn bovendien TÜV-gecertificeerd, wat inhoudt dat vermoeidheid en pijn aan de ogen en blootstelling aan blauw licht worden verminderd. 

ASUS biedt bovendien een optie aan om oppervlaktes die veel worden aangeraakt, zoals het toetsenbord, te coaten met ASUS Antimicrobial Guard. Dit is bedoeld om de overdracht van ziektekiemen tegen te gaan, waardoor leerlingen die hun apparaten delen in de klas hier minder vatbaar voor worden. Op digitaal vlak heeft ASUS gekozen voor TPM 2.0-databeveiliging. Dankzij deze features ontstaat er een leeromgeving die veiliger en gezonder is.

Adviesprijzen en beschikbaarheid 

Modellen worden vanaf het tweede kwartaal van 2024 aangeboden. Prijzen op aanvraag. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie