Review: ASUS ExpertBook B9 (B9400)

Review: ASUS ExpertBook B9 (B9400)

Redactie Baaz
Had je ons twee jaar geleden gewezen op de samenstellingen die ASUS vandaag de dag mogelijk maakt, dan hadden we je niet geloofd. De ASUS ExpertBook B9 (B9400), ‘s werelds lichtste 14” laptop, verpakt onderscheidend vermogen in een jasje van 880 gram. We ontvingen het model voor een uitgebreide review. Onze bijzonder positieve ervaring lees je hier.

Toetsen we een moderne laptop, dan zijn de verwachtingen hoog. We zoeken mobiliteit, zonder in te hoeven leveren op capaciteit. Wat dat betreft doet de ASUS ExpertBook B9 (B9400) geen concessies.

Het gewicht van 880 gram werd niet bereikt door op vermogen te bezuinigen, maar de juiste materiaalkeuzes te maken.

ASUS innoveert met magnesium lithium-legering. Dit materiaal is lichter dan de magnesiumlegering van eerdere modellen. Vermogen blijft intact. Stellen we dat de behuizing tegen een stootje kan, dan drukken we onszelf zacht uit. Het model voldoet aan STD-810G, een duurzaamheidsnorm die onder andere voor militaire apparatuur wordt gebruikt.

Artikel vervolgt onder de afbeelding.

De binnenkant

De ASUS ExpertBook B9 (B9400) wordt in vier samenstellingen geleverd. Elke uitvoering levert marktconforme kracht. Een 11th Gen i5 of i7-processor, tot 32GB aan RAM en tot 4TB aan SSD-capaciteit voldoen aan vrijwel alle benodigdheden waar een moderne professional tegenaan loopt.

Uitvoeringen van 880 gram bevatten een 33W-batterij, welke tot 9,5 uur meegaat. In 55 minuten laad je de batterij met 80 procent op.

Ports voorzien in uitzonderlijke connectiviteit. Een USB-Aen twee Thunderbolt 4 USB-C-ingangen werken de benodigdheid van een dongle of USB-dock weg. Een overzichtelijke thuisof kantoorwerkplek is het logische gevolg.

Hybride werkwijze

De combinatie van gewicht, vermogen en connectiviteit maken de ASUS ExpertBook B9 (B9400) bijzonder geschikt voor de hybride werkwijze die COVID-19 teweeg bracht. Verdeling tussen thuis en kantoor houdt aan, wat een lichtgewicht werkpaard alleen maar aantrekkelijker maakt.

Interessante netwerk- en communicatiefuncties werken hybride gebruik verder in de hand. Communicatie verbeterd dankzij AI NoiseCanceling Mic, een functie die achtergrondgeluiden filtert en stemgeluid voorop stelt. Wi-Fi 6 connectiviteit is aanwezig, ASUS’ eigen WiFi Master Premium-technologie versterkt en optimaliseert verbindingen.

Diverse ergonomische ontwerpkeuzes dragen bij aan prettig gebruik. De display is tot 180 graden uit te klappen. Security is geïntegreerd met een afstandssensor die de laptop automatisch vergrendelt wanneer je de werkplek verlaat.

Het oordeel

De laptopmarkt is competitief. We nemen een term als ‘onderscheidend’ niet licht in de mond, maar onderscheidend is de ASUS ExpertBook B9 (B9400) zeker. Een sterk fundament wordt aangevuld met details die even talrijk als functioneel zijn. Het resultaat is een prachtig, vermogend en licht device.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie