Cabinepersoneel Ryanair eist ontslagvergoeding

Cabinepersoneel Ryanair eist ontslagvergoeding

Redactie Baaz
Een gedeelte van het cabinepersoneel van Ryanair eist samen met vakbond FNV een ontslagvergoeding voor het sluiten van de basis van de maatschappij op Eindhoven Airport. Eerder eisten piloten van Ryanair dit ook al.

Verzoek Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair diende een verzoek in bij de kantonrechter in Eindhoven. Het bedrijf wil de contracten met de acht medewerkers ontbinden naar aanleiding van bedrijfseconomische redenen. Het FNV heeft de rechter echter gevraagd dit verzoek niet te accepteren.

Schadevergoeding

De kantonrechter wees eerder al een schadevergoeding toe aan acht piloten: meer dan drie miljoen euro. Ryanair besloot daarvoor in hoger beroep te gaan. Het is overigens niet bekend welke bedragen het cabinepersoneel eisen, maar dit zal naar verwachting lager zijn vanwege de eveneens lagere inkomsten.

Beslissing Ryanair

Ryanair sloot afgelopen jaar plotseling de basis in Eindhoven. Medewerkers van het bedrijf stellen dat de aanleiding van dit besluit de twee eerdere stakingen zijn geweest die werden gevoerd voor een verbetering van de arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf heeft dit idee overigens altijd naar de prullenbak verwezen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie