Nieuwe cao en limiet flexcontracten KLM

Nieuwe cao en limiet flexcontracten KLM

Redactie Baaz

Het grondpersoneel van KLM heeft een nieuwe cao. Er is afgesproken door de vakbonden dat er een limiet komt op het aantal flexcontracten. Het personeel krijgt er daarnaast 8,5 procent bij gedurende de looptijd van twee jaar en negen maanden.

Flexmedewerkers KLM

Het limiet op flexcontracten bij KLM is een heuse doorbraak volgens het FNV. Samen met andere bonden en het personeel van KLM is hier hard voor gevochten. Bij sommige afdelingen is het aantal uitzendkrachten zelfs gestegen naar 50 procent.

LEES OOK: Waardevolle content creëren? Volg deze tips!

KLM

Er is nu afgesproken dat bij de afdelingen 'bagagekelder' en 'platform' het aantal flexmedewerkers daalt naar twintig procent. Voor de afdelingen cargo en passagiersafhandeling dalen deze cijfers met 25 tot 30 procent.

Toeslagen KLM personeel

De vakantietoeslag voor KLM-peroneel wordt verhoogd. Ook wordt in de berekening voor de vakantietoeslag de onregelmatigheidstoeslag meegeteld. Dit zou salarisverhogingen van 1,5 procent opleveren. KLM personeel dat langere tijd in hogere functie werkt ontvangt voortaan een vaste eindejaarsuitkering. Eerder was dit een variabele uitkering gebaseerd op winst en persoonlijke doelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie