Luchtvaartmaatschappij zonder vliegtuigen ontvangt investering om trein-, bus- en vliegreizen via één platform te combineren

Luchtvaartmaatschappij zonder vliegtuigen ontvangt investering om trein-, bus- en vliegreizen via één platform te combineren

Redactie Baaz

Vipper, een Nederlandse tech-startup in de reisbranche, heeft een investering ontvangen van Netsam Participaties. Deze financiering helpt Vipper het boeken van internationale trein-, bus- en vliegtickets te vereenvoudigen via één platform.

Vipper verkoopt tickets via hun eigen website en app, maar distribueert ook via zogeheten Global Distribution Systems (GDS). Vipper is het enige techplatform dat toegang heeft tot deze systemen en kan hierdoor unieke pakketten van trein- bus- en vliegreizen aanbieden: deze formule kan leiden tot een flinke vergroening van de luchtvaartsector.

Het enige techplatform met toegang tot GDS

Vipper biedt haar reizen aan via de GDS-systemen Amadeus en Sabre: volledig geautomatiseerde netwerksystemen die transacties binnen de reisindustrie mogelijk maken. Om toegang te krijgen tot deze systemen heeft Vipper zich officieel geregistreerd als een luchtvaartmaatschappij. Daarmee is Vipper het enige techplatform dat actief is via GDS-systemen en de eerste virtuele luchtvaartmaatschappij (zonder vliegtuigen), die reizen verkoopt van verschillende aanbieders vanaf veel meer locaties dan voorheen mogelijk. Door deze unieke werkwijze heeft Vipper inmiddels samenwerkingen met toonaangevende industriepartners als Qatar Airways, British Airways, Lufthansa, Booking.com, Kayak, NS en Deutsche Bahn.

Vipper is een aantrekkelijke partner voor deze bedrijven, omdat ze via het platform van Vipper veel meer opties aan hun potentiële klanten kunnen aanbieden. Door vlieg- en treinverkeer aan elkaar te koppelen kunnen reizigers bijvoorbeeld ook met Qatar Airways vanaf Maastricht Airport reizen: voor luchtvaartmaatschappijen zorgt Vipper dus voor een uitbreiding in hun vertrek- en aankomstmogelijkheden.

Volgende groeifase

Emanuel Ponzo Dieu, CEO van Vipper, zegt over het nieuws: “We zijn ongelooflijk trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt. We kunnen hierdoor meer investeren in ons platform en onze merkherkenning. Samen met Netsam Participaties slaan we de weg in om het belangrijkste hosting- en boekingsplatform in Europa te worden. Deze investering maakt het mogelijk om door te groeien naar een volgende fase.”

Ponzo Dieu legt ook uit waarom Vipper disruptief zal zijn in de reisbranche. “Door een inventarissysteem vanaf de grond op te bouwen, lopen we voor op een industrie waar schema's en tarieven nog steeds via spreadsheets en e-mail worden verspreid. Als virtuele luchtvaartmaatschappij zonder vliegtuigen, kunnen wij bestemmingen toevoegen zonder afhankelijk te zijn van slots of andere afspraken. Doordat wij verschillende vormen van vervoer combineren, kunnen airlines veel meer routes toevoegen aan hun netwerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door niet eerst een binnenlandse vlucht te nemen, maar met de trein naar een internationale luchthaven te reizen, met alle voordelen van reizen met één boardingpass.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aangepast reisschema bij vertraging. Op deze manier wordt het voor zowel de industrie als de reiziger makkelijker om voor duurzame vervoersopties te kiezen. We maken het makkelijker voor mensen om trein- en busreizen te boeken op trajecten waar voorheen vliegen de standaard was. Precies in lijn met de nieuwe Europese milieumaatregelen dus. Dit is comfortabel voor de reiziger, aantrekkelijk voor de luchtvaartmaatschappij en goed voor de planeet. Reis duurzaam, reis met Vipper!”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie