Vernieuwing in leiderschap bij Fly Play: Einar Örn Ólafsson benoemd tot nieuwe CEO

Vernieuwing in leiderschap bij Fly Play: Einar Örn Ólafsson benoemd tot nieuwe CEO

Redactie Baaz

De Raad van Bestuur van Fly Play heeft Einar Örn Ólafsson aangesteld als de nieuwe CEO van de luchtvaartmaatschappij. Einar Örn is een van de grootste aandeelhouders van PLAY en is sinds april 2021 voorzitter van de raad van bestuur. Hij heeft zijn kandidatuur als bestuurslid ingetrokken voor de verkiezing van een nieuw bestuur.

Groei Fly PLAY

Einar Örn Ólafsson, CEO van PLAY: "Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol en verantwoordelijkheid binnen Fly Play. Na een geweldige opstartfase de afgelopen jaren onder Birgir Jónsson’s  sterke leiding, staat het bedrijf nu op een keerpunt. Als grootste aandeelhouder van het bedrijf wil ik mijn investering zien groeien. Ik ben zeer vertrouwd met de activiteiten en medewerkers van PLAY en zie tal van mogelijkheden en ontwikkelingen voor de toekomstige activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de Raad van Bestuur van PLAY en ik wil de gelegenheid gebruiken om Birgir te bedanken voor zijn bijdrage aan PLAY en voor onze prettige en productieve samenwerking in de afgelopen jaren."

Einar Örn is betrokken geweest bij de bedrijfsvoering van tal van bedrijven, zowel als investeerder, leidinggevende en bestuurslid. Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Terra  en was eerder CEO van zowel Fjarðarlax als Skeljungur, en heeft uitgebreide ervaring in de kapitaalmarkten. Einar Örn behaalde zijn MBA-diploma aan de NYU, Stern School of Business in 2003 en heeft een B.Sc.-graad in industriële techniek van de Universiteit van IJsland.

Krachtige IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij

Birgir Jónsson, aftredend CEO van PLAY: "Het betrokken zijn bij de opbouw van PLAY Airlines is een echt avontuur geweest. In een relatief korte tijd hebben we een krachtige IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij gecreëerd met uitstekende producten, diensten en een veelbelovende toekomst. Een competitief landschap in de luchtvaartindustrie zal leiden tot lagere tarieven, een divers aanbod van bestemmingen en waardevolle buitenlandse toeristen, wat vooral belangrijk is voor een eiland als het onze. Deze concurrentie is in het belang van alle IJslanders. Daarom verlaat ik mijn positie met immense trots. PLAY heeft nu zijn kinderschoenen achtergelaten en is uitgegroeid tot een volwassen luchtvaartmaatschappij. Ik heb een goede en nauwe samenwerking gehad met Einar en laat het bedrijf in zijn capabele handen achter. Ik kijk ernaar uit om PLAY te zien floreren onder zijn leiding. "Ik wil onze passagiers en partners bedanken voor deze bijzondere tijd."

Birgir zal blijven werken voor PLAY tot 2 april 2024 en zal de komende maanden adviseur voor het bedrijf blijven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie