Boeken Getipt door redactie

Boeken Getipt door redactie

Redactie Baaz

Ben je een ondernemer die beslist wil doorgroeien en tegelijkertijd ontspannen? Bekijk dan de boeken, podcasts, films en series die wij voor jou hebben uitgekozen! 

 

Zelfwaardering

Auteur: Jasper Baggerman

Pagina’s: 200

Prijs: € 34,50

Uitgeverij: Swp, Uitgeverij B.V.

Somberheid, stress, angsten, irritatie in opvoeding of relaties, verslavingen, lijden onder gedrag, gedachten en emoties. We hebben er allemaal mee te maken. Voor de één zijn het schaduwplekjes in een prima bestaan, bij anderen overheerst het negatieve en is er leed. Het structureel veranderen van deze hinderende patronen in ons denken en doen is lastig. Deze methode biedt met een eenvoudige opdracht een verbluffend resultaat. Het ’vat van zelfwaardering’ is een psychologisch verandermodel. Door te oefenen met micro-momenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren. Mensen gaan daardoor anders naar hun negatieve patronen kijken en worden, zonder dat de behandelaar daar advies of uitleg bij geeft, beter in staat hun gedrag in een positieve richting bij te sturen. Dit boek beschrijft het model en geeft veel voorbeelden van de toepassing en resultaten in de praktijk, bij individuele behandelingen en relatieproblemen en bij een scala aan klachten. Het is interessant voor psychotherapeuten en behandelaars in de GGZ, verslavingszorg, reclassering, gezins- en relatietherapie, maar ook voor iedereen die beter wil begrijpen waarom onwenselijk gedrag zo taai kan zijn en toch veranderd kan worden.


 

 

Mindset

Auteur: Carol Dweck

Pagina’s: 332

Prijs: € 29,95

Uitgeverij: Swp, Uitgeverij B.V.

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset. Carol Dweck legt in dit boek over Mindset uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sporters al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein. 


 

 

Leven zonder plan B

Auteur: Valerie Cook

Pagina’s: 240

Prijs: € 22,99

Uitgeverij: Horizon

Wat als je altijd ja zou zeggen tegen je dromen? Valerie reisde met deze levensvisie twaalf jaar lang de wereld rond, eerst alleen, toen met haar vriend en uiteindelijk met hun kinderen. Ze deelt op haar eigenzinnige manier hun uitdagingen, tegenslagen, levenslessen en onvergetelijke momenten. Pure verhalen die voor iedereen hartverwarmend, herkenbaar en inspirerend zullen zijn. Want het is oké om volledig voor je plan A te gaan en om vertrouwen te hebben in al het onbekende dat op je pad gaat komen. Hoe het ook loopt, je zult er altijd het beste van maken. Durf te leven zonder uitgestippelde route, het is steeds de moeite waard.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie