BMW 8 Serie Coupé imponeert met indrukwekkende verschijning

BMW 8 Serie Coupé imponeert met indrukwekkende verschijning

Redactie Baaz

Met de nieuwe BMW 8 Serie Coupé zet BMW een luxe sportauto neer die indrukwekkend is tot in de kleinste details. Dit leidt tot topprestaties en hoogwaardige kwaliteit.

BMW 8 Serie Coupé

De BMW 8 Serie Coupé bezit een M Performance TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 4,4 liter cilinderinhoud en 390 kW (530 pk). Voor optimale dynamiek en perfecte tractie zorgen de 20-inch high performance banden, de vierwielaandrijving BMW xDrive met nadruk op de achterwielen en het M sportdifferentieel. Bovendien heeft de BMW 8 Serie Coupé designelementen in Cerium Grey, een inleg van de Air Breathers, buitenspiegelkappen, 20-inch lichtmetalen wielen en uitlaateindpijpen.

Gemiddeld brandstofgebruik

Onder de motorkap is een 4.395 cc grote V8 met twee turbo’s te vinden. Deze wekt 530 pk op bij 5.500 toeren en heeft al 750 Nm paraat vanaf 1.800 toeren. BMW meldt dat het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 8 Serie Coupé varieert tussen de 6,1 en 9,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 160 en 224 g/km.

LEES OOK: BMW 7-Serie krijgt update

First Edition BMW 8 Serie Coupé

Daarnaast maakt BMW bekend dat het een speciale First Edition van de BMW 8 Serie Coupé lanceert. Deze uitvoering is uitsluitend leverbaar in combinatie met een benzinemotor. BMW brengt een speciale First Edition van de M850i xDrive Coupé, een introductieversie die in de lente in de Nederlandse showrooms moet staan. BMW gaat er wereldwijd slechts 400 stuks van bouwen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie