Banking Circle implementeert ISO20022: de standaard voor financieel berichtenverkeer

Banking Circle implementeert ISO20022: de standaard voor financieel berichtenverkeer

Redactie Baaz

Deze standaard maakt het eenvoudiger voor financiële instellingen om internationale betalingen te stroomlijnen.

Banking Circle, de gelicenceerde betalingsbank, heeft ISO20022 volledig geïmplementeerd, drie jaar voor de officiële voltooiingsdeadline van 2025. ISO20022 is een internationale standaard voor het uitwisselen van financiële gegevens. Deze standaard zorgt voor één gemeenschappelijk vorm van berichtgeving voor alle financiële communicatie. Partijen en systemen binnen uiteenlopende financiële markten kunnen op die manier op consistente wijze informatie uitwisselen en een gezamenlijk overeengekomen terminologie hanteren.

“Financiële instellingen moeten enorme hoeveelheden informatie met klanten en andere instellingen uitwisselen om zaken te kunnen doen”, zegt Laust Bertelsen, de CEO van Banking Circle. “Maar dat werkt alleen als de verzender en ontvanger van een bericht een gemeenschappelijk begrip hebben van hoe zij die informatie moeten interpreteren. ISO20022 biedt een universele taal voor financieel berichtenverkeer, zodat organisaties niet langer met verschillende marktsystemen hoeven te werken die allemaal een eigen taal spreken. Veel real-time clearing-systemen zijn al op ISO20022 overgestapt, en tegen het einde van dit jaar zullen er nog veel meer volgen.”

Internationale betalingen vereenvoudigd

“We zijn trots om bij de eerste instellingen te horen die de nieuwe standaard toepassen. Dit sluit perfect aan op onze missie om grensoverschrijdende betalingen te vereenvoudigen en obstakels voor de internationale handel uit de weg te ruimen. We maken een einde aan onnodige vertraging en problemen rond de vereffening van betalingen. Omdat we deze standaard voor financieel berichtenverkeer ruim voor de voltooiingsdeadline hebben toegepast, kunnen onze klanten daar direct van profiteren”, aldus Bertelsen.

ISO20022 zorgt voor wendbaarheid

De ondersteuning voor ISO20022 is beschikbaar voor klanten van Banking Circle die gebruikmaken van SFTP en API. Deze standaard verbetert de integrale verwerking van betalingstransacties binnen domeinen en geografische regio’s die momenteel gebruikmaken van een divers scala aan standaarden en informatieformaten. ISO20022 maakt het makkelijker voor bedrijven om in te spelen op economische veranderingen en om technologische innovaties te benutten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie