bunq schrapt negatieve spaarrente

bunq schrapt negatieve spaarrente

Redactie Baaz

De bank of The Free gaat rekeninghouders met een saldo van minder dan €1.000.000 geen bewaargeld meer in rekening brengen.

bunq gebruikers kunnen aanzienlijk hogere bedragen bij de bank onderbrengen, zonder dat dit gepaard gaat met de last van negatieve rente. In navolging van de beslissing van de Europese Centrale Bank om diens rentetarieven aan te passen, kondigt bunq aan dat gebruikers met tegoeden van meer dan €100.000 geen negatieve rente meer hoeven te betalen. Voor bunq gebruikers met een tegoed van meer dan €1.000.000 is de negatieve rente met 50% drastisch omlaaggegaan.

Net als bij andere Nederlandse banken is dit van kracht vanaf 1 oktober 2022.

Over bunq

bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en was tot 2021 de enige investeerder in bunq. Hij financierde het bedrijf met 98,7 miljoen euro eigen geld. Dit gaf bunq de vrijheid en onafhankelijkheid om een bank te bouwen, volledig op basis van de wensen en behoeften van zijn gebruikers. In april 2021 overschreden de deposito's voor het eerst de grens van 1 miljard euro, nadat ze in 2019 en vervolgens opnieuw in 2020 waren verdubbeld.

In juli 2021 kondigde bunq de grootste serie A-ronde aan die ooit door een Europese fintech-onderneming is gerealiseerd. bunq haalde 193 miljoen euro op in een deal met het Britse private-equitybedrijf Pollen Street Capital, waardoor bunq op ongeveer 1,6 miljard euro werd gewaardeerd. Tegelijkertijd rapporteerde bunq ook haar eerste winstgevende maand ooit. De eerste investering van extern kapitaal zal bunq helpen om verder uit te breiden in Europa en om fusies en overnames blijvend onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf te maken. Een onderdeel van deze deal betrof bunq's overname van Capitalflow, een in Dublin gevestigd bedrijf dat leningen verstrekt aan een breed scala van MKB-bedrijven in de Ierse economie.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie