MeDirect presenteert private banking ‘zonder gedoe’
Medirect start in Nederlandse markt.

MeDirect presenteert private banking ‘zonder gedoe’

Redactie Baaz

Het mobiele bankplatform MeDirect start in de Nederlandse markt met het aanbieden van digitaal, toegankelijk vermogensbeheer. Met de Wealth SuperApp wil het de drempel om in vermogensbeheer te stappen verlagen en tevens de mogelijkheid bieden om zelfstandig te beleggen.

Met zijn intrede in Nederland richt de bank, die sinds 2006 actief is in Europa, zich op een steeds groter en jonger wordende markt voor vermogensbeheer. Een deel van de mensen die actief zijn binnen deze markt, zou niet in aanmerking kunnen komen voor vermogensbeheer. Grootbanken zijn veelal gestopt met het geven van advies en privatebanks bieden over het algemeen alleen service aan klanten met een belegd vermogen van minimaal een paar ton. “Met onze Wealth SuperApp gaan wij in dat gat springen”, vertelt Job Mantz, country manager van MeDirect. Het doel is om de service persoonlijker te maken
dan bij de concurrentie het geval zou zijn. “De klant staat, ondanks beloftes, vaak helemaal niet centraal. Bij ons wel. Het gaat om jou: jouw geld en jouw keuzes.”

MeManaged en MeSolo

Om vermogensbeheer toegankelijker te maken, komt MeDirect met ‘MeManaged’ en richt zich hiermee op mensen die niet binnen kunnen komen bij de private banks die momenteel actief zijn in Nederland. “Bij een private bank moet je een hoop geld meebrengen en dan mag je een paar keer per jaar op de koffie komen”, vervolgt Mantz. “Wij bieden hetzelfde niveau van dienstverlening als een private bank, maar dan zonder al het gedoe en het is ervoor iedereen.”

Op papier betekent het dat MeDirect vermogensbeheer aanbiedt vanaf een inleg van €100en €2.000 per maand. Daarnaast werkt het bank platform samen met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten het beste van beide werelden bieden”, verklaart Mantz. “Enerzijds een actief beheerde
portefeuille met behulp van een Value-at-Risk-model en anderzijds passieve producten(ETF’s, red.) om de kosten laag te houden.”

Naast vermogensbeheer kunnen klanten ervoor kiezen om zelfstandig te beleggen bij MeDirect. Met MeSolo introduceert de bank een online broker die toegang biedt tot 17aandelenbeurzen, zowel binnen als buiten Europa, naast een ‘ruim’ aanbod van fondsen enETF’s. Voor de aan- en verkoop van de ETF’s en beleggingsfondsen betalen klanten geen transactiekosten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie