Cloud-first strategie: hoe een succesvolle implementatie jouw bedrijf kan transformeren

Cloud-first strategie: hoe een succesvolle implementatie jouw bedrijf kan transformeren

Redactie Baaz

In de wereld waarin wij leven, speelt de Cloud een steeds grotere rol in het succes van bedrijven. Een strategie waarbij de Cloud als voornaamste infrastructuurkeuze wordt gebruikt, kan bedrijven helpen met het vergroten van hun efficiëntie, het verlagen van kosten en het bieden van flexibiliteit. In dit artikel zal dieper worden ingegaan op de voordelen van een Cloud-first strategie en bieden we meer informatie over cloud migratie

De voordelen van een cloud-first strategie

Een cloud-first strategie biedt meerdere voordelen voor jouw bedrijf. Zo biedt de Cloud flexibiliteit en schaalbaarheid. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk opschalen (of afschalen) op basis van de behoeften van het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat een onderneming snel in staat is om te reageren op de veranderende omstandigheden op de markt of op concurrentiedruk. Ten tweede kan de Cloud een bedrijf kosten besparen. Bedrijven betalen namelijk enkel voor de middelen die daadwerkelijk worden gebruikt. Zo wordt er niet langer geld uitgegeven aan dure on-premises infrastructuur. 

Implementatie

Wanneer je als bedrijf wil dat de cloud je voordelen oplevert, is het belangrijk om de implementatie van de cloud-first strategie zorgvuldig te plannen en uit te voeren. Hierbij kun je denken aan de volgende stappen:

Bedrijfsdoelen

Je hebt als bedrijf gekozen voor een cloud-first strategie. Mooi! Maar wat wil je hier precies mee bereiken? Wil je kosten besparen, de klantenservice verbeteren of wil je de time-to-market verkorten? Het is belangrijk om helder te hebben wat de doelen zijn, zodat je je benadering hierop kan aanpassen. 

Cloudprovider

Er zijn verschillende cloudproviders op de markt. In deze fase is het belangrijk om onderzoek te doen naar alle verschillenden. Beoordeel welke provider het beste aansluit bij de wensen en behoeften van je bedrijf. 

Migratieplanning en gegevensmigratie 

Ontwikkel samen met het IT-team een uitgebreid migratieplan. Dit minimaliseert eventuele risico’s. Verplaats vervolgens je gegevens naar de cloud. Test in deze fase grondig om ervoor te zorgen dat alle functionaliteiten behouden blijven en er geen verlies van gegevens optreedt. 

Beheer en governance

Door middel van IT governance services zorg je als bedrijf dat de cloudomgeving veilig, kostenefficiënt en geoptimaliseerd blijft. De governance IT van Crayon.nl focust zich op zaken als kostenbewaking, beveiligingsmaatregelen en naleving van de regelgeving. Het is dus belangrijk om hier als bedrijf in te investeren.

Een cloud-first strategie kan je bedrijf laten groeien en transformeren. Door middel van een zorgvuldig uitgedachte planning en implementatie kun je de voordelen van de cloud volledig benutten. Til je bedrijf naar nieuwe hoogten met de cloud.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie