Alleen ga je sneller maar samen kom je verder

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder

Redactie Baaz

De eerste maanden van 2018 zijn alweer voorbij. En waarschijnlijk zijn ze voorbij gevlogen. Als je nu terugkijkt op deze maanden, ben je dan tevreden?

Tevreden met je omzet tot dusver?

Tevreden met je klanten? Of heb je je ideale klant nog niet gevonden? Tevreden met je team? Tevreden met je onderneming? Of zou je dit jaar wel eens willen groeien? Groeien met je onderneming Groeien met je onderneming kan natuurlijk op diverse manieren. Je kunt bijvoorbeeld voor meer klanten werken maar dat betekent waarschijnlijk ook dat je meer uren maakt en minder tijd voor je eigen onderneming hebt. Je kunt ook kijken of je je offline-producten en -diensten online kunt inzetten. Op deze manier bereik je een grotere doelgroep. Of je kunt samenwerken met een team. Doe je dat al? Dan kun je misschien je team uitbreiden.

Samenwerken met een team

Onthoud goed dat je binnen je onderneming niet alles zelf hoeft te doen. Doe datgene dat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. En besteed de rest uit. En ja, natuurlijk is het in het begin ontzettend spannend om zaken uit te besteden. Want niemand doet jouw werk zo goed als dat je het zelf doet, toch?

Dat is vaak precies het punt waar het mis gaat. Je denkt dat niemand bepaalde werkzaamheden kan overnemen, maar dat is niet waar. Natuurlijk moet je in het begin iemand inwerken en moet je aangeven hoe je je werkzaamheden graag uitgevoerd ziet. Maar, afhankelijk van de werkzaamheden, zul je zien dat zaken uitbesteden snel zijn vruchten afwerpt. Het is belangrijk om te weten dat je niet iemand fulltime hoeft in te huren. Dit kan vaak ook op projectbasis of voor een x-aantal uren per maand.

Voordelen van het werken met een team

Het samenwerken met een team kent ook diverse voordelen. Zelf werk ik ook met een team. Ik heb twee vaste teamleden die mij onder andere ondersteunen op het gebied van online marketing. En nu tijdens mijn zwangerschapsverlof nemen ze zelfs mijn klanten waar. De werkzaamheden voor mijn klanten lopen dus gewoon door terwijl ik zelf niet aan het werk ben.

Het samenwerken met een team heeft ook als voordeel dat ik mij kan focussen op datgene wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Zo schrijf ik twee keer per maand een blog voor mijn eigen website, maar één van mijn teamleden zorgt ervoor dat het tijdig geplaatst wordt en verspreid wordt via diverse social media-kanalen. Ik heb tijd en ruimte om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Deze ruimte zou ik niet hebben als ik alles in mijn onderneming zelf moet doen. Of ik zou moeten kiezen voor een 80-urige werkweek, minder klanten en weet ik veel wat nog meer. Maar dat is voor mij geen optie.

Ga een stap verder

Het kan goed zijn dat je al met een team samenwerkt of dat je toch opziet om jouw team aan te sturen. Overweeg dan om samen te werken met een online business manager (obm). Nu denk je misschien: ‘Waarom zou ik met een obm samenwerken?’ of ‘Wat kan een obm voor mij betekenen?’. Een obm denkt strategisch op een hoog niveau met je mee. Dit kan voor zowel op korte als lange termijn. Een obm neemt vooral de gehele operationele kant uit handen en zorgt dat je bedrijf loopt. Jij als zelfstandig ondernemer hebt hierdoor alle tijd om met klanten te werken, producten en diensten te ontwikkelen, content te maken, enzovoort.

De obm zorgt voor focus en zorgt

ervoor dat jij uit het operationele proces wordt gehaald. De obm managet al je projecten, processen en ook je team en je prestaties. Wil je groeien met jouw onderneming? Overweeg dan eens samen te werken en niet meer alles alleen te doen.

Hoe zijn jouw ervaringen met het samenwerken met een team?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie