Productie industrie ook in juli hoger

Productie industrie ook in juli hoger

Redactie Baaz
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juli 3 procent hoger dan in juli 2016. De stijging is iets minder hoog dan in juni.

Al bijna twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de elektrische-apparatenindustrie groeide het sterkst, meldt het CBS.

De productie van de elektrische-apparatenindustrie was in juli ruim 19 procent hoger dan in juli 2016. Ook de productie van de transportmiddelen-, de machine-, de rubber- en kunststof- en de metaalproductenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie. Daarentegen produceerden de farmaceutische en de chemische industrie minder dan in juli 2016.

Vertrouwen productie Duitsland

Het producentenvertrouwen daalde in augustus. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun orderportefeuille. Ondanks twee dalingen op rij ligt het vertrouwen van de industriële producenten ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar.

Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Daar bereikte het vertrouwen in augustus een recordhoogte. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in juli 4,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie