Deze CEO vult zijn vrije tijd met extreme marathons

Deze CEO vult zijn vrije tijd met extreme marathons

Redactie Baaz

Hoe doe je dat nou? Een goede balans vinden tussen werk en je privéleven? Deze CEO vult zijn vrije tijd vooral met hiken, rennen en fietsen.

Super CEO

Henrik Kjellberg, CEO van zowel Hotwire als CarRentals.com, is misschien wel de fitste CEO op aarde. Elke dag staat hij op voordat de zon opkomt om van zijn huis in Tiburon naar zijn kantoor in San Francisco te fietsen of hard te lopen, een afstand van ruim 25 kilometer. Maar waarom?

Beter in balans 

Vroeger was Kjellberg alles behalve atletisch. Pas toen zijn collega’s in Hong Kong hem een keer hebben weten te strikken voor een marathon was hij meteen verkocht. Sindsdien heeft hij aan verschillende marathons en triatlons over de hele wereld deelgenomen. Hij merkt dat de fysieke uitdagingen hem veel hebben opgeleverd. Hij werkt beter en hij is een betere vader en echtgenoot geworden. “Alles is beter in balans.”

Effect op het werk

Volgens Kjellberg is het van groot belang om mentaal sterk te zijn om de werkdruk aan te kunnen. In zijn geval bereikt hij die mentale rust door te sporten. “Als er problemen zijn op het werk is het beter om ontspannen te zijn. Zo maak je betere keuzes. Als ik heb gesport ben ik volledig tot rust gekeerd en kan ik er weer tegenaan.” Tijdens het sporten komt hij juist met de beste ideeën. Aan stress doet hij niet meer.

Positief effect op prestaties

Waar op de wereld hij ook moet zijn voor zijn werk, Henrik Kjellberg zorgt ervoor dat hij altijd genoeg beweegt. “Hardlopen kan overal, New York in de winter is ook erg mooi!” Kjellberg raadt iedereen aan om te proberen meer te bewegen. Wie weet heeft het ook een positief effect op je prestaties.

Lees ook: Sportende ondernemers presteren beter 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie