Zet eenvoudig een gelikte slideshow-presentatie in elkaar met Slides

Zet eenvoudig een gelikte slideshow-presentatie in elkaar met Slides

Redactie Baaz
De traditionele route voor het in elkaar knutselen van slideshow-presentaties is niet altijd even bevredigend. Powerpoint is welbekend en wordt alom gebruikt, maar het computerprogramma mist soms een bepaalde vorm van simpelheid, flexibiliteit en toegankelijkheid. Owen Bossola en Hakim El Hattab hopen met Slides het einde van het Powerpoint-tijdperk in te luiden.

Het verenigen van bestaande services

Slides is een online service voor het creëren, bekijken en samenwerken aan slideshows-presentaties. Het doel van Slides om al het beste van bestaande services – zoals PowerPoint en Slideshare – samen te brengen en om te toveren tot  een naadloze ervaring.

Open source technologie

Hattab heeft de open source technologie waarop Slides is gebouwd zelf ontwikkeld. Developers gebruikten deze tools voor het creëren van presentaties, maar moesten ze met de hand coderen. Hierdoor ontstond het idee om een bedrijf op te richten.

Online service biedt voordelen

De service van Bossola en Hattab telt diverse creatieve features die andere tools ook hebben. Gebruikers hebben de keuze uit een breed scala aan templates en het is eenvoudig om extra content toe voegen. Maar omdat alles online is, is het een stuk simpeler om bijvoorbeeld complexe files of 3D visuals toe te voegen. Daarnaast zijn de presentaties op elke device te bekijken. Dat maakt de algehele aanpak van Slides een stuk flexiber.

Vooral voor marketeers 

Gebruikers kunnen hun smartphone als afstandbediening gebruiken en daarop notities over de slides kwijt. Slides lijkt zich vooral te richten op marketeers, al leent het zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld studenten of andere groepen in het bedrijfsleven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie