Apple presenteert drie nieuwe iPhones

Jordi Smit
Elektronicabedrijf Apple heeft tijdens de presentatie van woensdagavond drie nieuwe iPhones gelanceerd: de iPhone XS, de iPhone XS Max en de iPhone XR. Voortaan ontgrendel je de telefoon met je gezicht en verdwijnt de knop onder het scherm.

iPhone XS en iPhone XS Max

De nieuwe iPhone XS is de opvolger van de iPhone X. Het scherm van deze nieuwe iPhone is even groot en bedraagt 5,8 inch. De iPhone XS Max heeft een scherm van 6,5 inch scherm. Dat is dus een iPhone met het grootste scherm ooit. Zoals de iPhone XS als de iPhone X beschikken aan de achterzijde over een dubbele camera. Na het maken van een foto kun je de foto waziger of minder waziger maken. Ze zijn tevens voorzien van krachtigere stereospeakers en een scherm met een hoge beeldverversing.

Apple: geen homeknop

De nieuwe modellen hebben daarnaast, in vergelijking met de vorige versies, niet langer een homeknop met vingerafdrukscanner. De nieuwe iPhones maken in plaats daarvan gebruik van FaceID, met andere woorden de gezichtsherkenningstechnologie die al in de iPhone X is te vinden. De FaceID-ontgrendeling werkt danzij de verbeterde hardware ook een stuk sneller.

Apple-presentatie

De presentatie, die zoals altijd draait om de nieuwste iPhones, wordt voor Apple gezien als het belangrijkste moment van het jaar. Het elektronicabedrijf heeft de reputatie functies aan te kondigen die niet per definitie nieuw zijn, maar Apple wordt wel vaak gecomplimenteerd dit beter te doen dan de rest. Deze nieuwe functies ontbraken bij de nu gepresenteerde toestellen.

LEES OOK: Top 5 zakelijke smartphones onder de 450 euro exclusief btw

Verkrijgbaarheid Apple-producten

De twee toestelen van Apple zijn vanaf 14 september 2018 verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en goud. Ook zal een variant met een opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB beschikbaar komen. De iPhone XS met 64 GB geheugen kost € 1159 en de iPhone XS met 64 GB zal € 1259 gaan kosten. De iPhone XR heeft maar één camera aan de achterzijde. Deze goedkopere telefoon van Apple is leverbaar in zes verschillende kleuren: zwart, wit, rood, geel, roze en blauw. Het scherm heeft een omvang van 6,1 inch.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi