ZEEKR levert eerste elektrische voertuig aan Europese consument

ZEEKR levert eerste elektrische voertuig aan Europese consument

Redactie Baaz

ZEEKR, het wereldwijde merk voor elektrische mobiliteitstechnologie, heeft het eerste luxe elektrische voertuig in Europa geleverd aan een Nederlandse klant. De ZEEKR 001 in Electric Blue werd persoonlijk overhandigd door ZEEKR Europe CEO, Spiros Fotinos, samen met zijn collega's Lothar Schupet, Chief Commercial Officer, en Marc Bras, Head of Netherlands, in het nieuwe Hi-Tech Service Center van het merk in Zeist, in Nederland.

ZEEKR's elektrische voertuigen Betreden europese markt

De pre-orders in Nederland en Zweden gingen op 28 juni van start.  Slechts 35 dagen later rolden de eerste ZEEKR 001-modellen met Europese specificaties van de band - een bewijs van een uitmuntend productiesysteem dat in ZEEKR's intelligente fabriek wordt gebruikt.

Het merk helpt de overgang naar elektrische mobiliteit te bevorderen door luxe elektrische voertuigen toegankelijk te maken voor klanten in Europa. ZEEKR introduceert naast de ZEEKR 001 ook de ZEEKR X op de Nederlandse markt. Deze compacte, luxe urban SUV wordt binnenkort ook aan de eerste klanten geleverd. (ZEEKR 001: Gecombineerd stroomverbruik in kWh/100km: 18,2-18,5 (WLTP). Gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0). (ZEEKR X: Gecombineerd opgenomen vermogen in kWh/100km: 16,5-17,5 (WLTP). Gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0).

ZEEKR breidt europese aanwezigheid uit met opening ZEEKR Centers

Spiros Fotinos, CEO ZEEKR Europe: “Onlangs hebben we ons eerste Europese ZEEKR Center geopend in Stockholm. Over een paar dagen openen we het ZEEKR Center in Amsterdam. We zijn blij ons eerste Europese voertuig te overhandigen hier in Nederland. Een zeer trots moment voor ons allemaal. We zijn blij dat de eerste van vele klanten in Europa nu zelf kan ervaren wat ZEEKR uniek maakt. We zijn vastbesloten om de overgang naar volledig elektrisch eenvoudig, naadloos en moeiteloos te maken - niet wanneer elektrisch rijden een verplichting wordt, maar nu al, zodat we allemaal kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.”

Dat is precies wat de eerste Europese ZEEKR klant heeft gedaan: zijn nieuwe ZEEKR 001 is zijn eerste EV en vervangt zijn auto met verbrandingsmotor. Het Privilege AWD-vlaggenschip, waarvan hij nu de trotse eigenaar is, biedt een goede balans tussen prestaties, actieradius en efficiëntie, gekoppeld aan een uitstekend rijgedrag en geavanceerde infotainment-, connectiviteits- en bestuurdersassistentiesystemen.

Lothar Schupet, Chief Commercial Officer bij ZEEKR Europe: "ZEEKR erkent dat elektrisch rijden alleen succesvol kan zijn als premium voertuigen gepaard gaan een premium klantervaring. Bij ons ligt er een grote focus op de klantervaring. Daarom biedt ons gepersonaliseerde one-stop-shop aanbod - online of in onze ZEEKR winkels - de klant alles. Van financiering, verzekering en installatie van een wallbox in huis4 en openbare oplaadoplossingen tot en met onderhoudsschema's voor de auto en verlengde garanties. ZEEKR helpt zo nieuwe normen te stellen voor EV-bezit."

Na de eerste ZEEKR-voertuigen die dit jaar aan klanten in Nederland en Zweden zijn geleverd, zullen er binnenkort nog meer worden geleverd in Duitsland, begin 2024. Tegen 2026 zal ZEEKR zijn aanwezigheid uitbreiden naar de meeste landen in West-Europa.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie