Welke autoverzekering is het geschiktst voor jouw bestelwagen?

Welke autoverzekering is het geschiktst voor jouw bestelwagen?

Redactie Baaz

Als je als zelfstandig ondernemer gebruikmaakt van een eigen auto, is het belangrijk om deze goed te laten verzekeren. Dat is niet alleen een verplichting die je hebt, het is ook beter voor jouw bedrijf. Een niet goed verzekerde wagen brengt namelijk grote risico’s op hoge kostenposten met zich mee. Vandaar dat wij je in dit artikel zullen uitleggen welke stappen je moet zetten om tot een goede autoverzekering te komen. Het maakt niet uit of je een wagen hebt die net uit de fabriek is komen rollen, of dat je in een mooie occasion rijdt; een verzekering is een noodzaak. Het is vervolgens de kunst om te kijken welke verzekering het beste aansluit bij wat jouw wagen nodig heeft. 

Waar moet je op letten? 

Wanneer je een autoverzekering gaat kiezen, moet je goed kijken naar de leeftijd van je auto. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfsautoverzekering Univé afsluiten, dan helpt deze verzekeringsmaatschappij je een handje. Je kunt op hun site namelijk een tool vinden waarmee je de leeftijd van je auto snel kunt achterhalen. Sterker nog, je krijgt vervolgens gelijk te zien welke verzekering aangeraden wordt. Regel hierbij is dat hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je deze hoeft te laten verzekeren. Dat alles heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Hoe ouder je auto is, hoe lager de dagwaarde zal worden. Op een gegeven moment bereik je dan het punt dat een reparatie misschien niet meer de moeite waard is, omdat de kosten hiervan hoger zijn dan de dagwaarde van je auto. In dat geval is het beter om een andere wagen aan te schaffen. 

Wat heeft iedere optie te bieden? 

De verschillen tussen de opties die je aangeboden krijgt wanneer je een bestelautoverzekering Univé wilt afsluiten, bestaan uit de mate waarin schade aan jouw eigen auto gedekt zal worden. Bij een WA-verzekering wordt geen schade gedekt. Vandaar dat deze optie vaak wordt aangeraden voor wagens van negen jaar of ouder. De WA+ beperkt casco verzekering is ideaal voor mensen die een wagen van zes tot negen jaar oud hebben. Deze verzekering vergoedt wel schade die ontstaan is door een inbraak, of door natuurgeweld, maar niet wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt en daarbij schade opgelopen hebt. Heb je een nieuwe auto? Dan is de allrisk verzekering de beste keus omdat deze optie alle vormen van schade dekt. Dus ook wanneer jij een ongeluk veroorzaakt hebt en schade opgelopen hebt, kun je een beroep doen op jouw verzekering. 

Kies wat jij nodig hebt

Een verzekering is niet alleen een verplichting, het kan je ook veel gemak opleveren. Wij willen je daarom aanraden om ook aanvullende verzekeringen toe te voegen aan je polis. Dit is niet verplicht, maar wel erg handig. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met deze extra verzekering kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je auto mankementen vertoont. Het probleem wordt dan snel opgelost, of je krijgt vervangend vervoer aangeboden. Zo weet je zeker dat je je afspraken niet hoeft af te zeggen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie