Independer Award Auto 2024: Allianz Direct biedt beste prijs-kwaliteitverhouding voor autoverzekering
Independer Award Auto 2024: Allianz Direct biedt beste prijs-kwaliteitverhouding voor autoverzekering

Independer Award Auto 2024: Allianz Direct biedt beste prijs-kwaliteitverhouding voor autoverzekering

Redactie Baaz

De Independer Award Auto 2024, uitgereikt door de grootste vergelijkingssite van Nederland, is voor een derde keer op rij gewonnen door Allianz Direct. Deze award is toegekend aan de autoverzekeraar die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Niet alleen wordt er gekeken naar de hoogte van de premie, maar ook de waardering van het product en de service telt mee. Inshared komt binnen op de respectievelijke tweede plek, gevolgd door Univé op de derde plaats. De periode waarover de beste prijs-kwaliteitverhouding is gemeten loopt van mei 2023 tot en met april 2024.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales, Allianz Direct: “Voor een derde jaar op rij de beste prijs-kwaliteitverhouding winnen is te danken aan de toewijding en inzet van alle Allianz Direct medewerkers. Dit is voor ons ook een mooie bevestiging dat we echt de juiste prijs en service waarborgen voor onze klanten.” 

Suzan Samson, verzekeringsexpert Independer: “We feliciteren Allianz Direct met het verdedigen van de titel. In deze uitdagende markt is het verlenen van service en een goede prijs-kwaliteitverhouding ontzettend belangrijk. Bezoekers waarderen de autoverzekeraar dan ook met een klantcijfer van een 7,8. Ook beveelt 82 procent van de bezoekers Allianz Direct aan.”

Over de Independer Award

Sinds 2022 bestaat de “Independer Award” en wordt deze toegekend in drie categorieën: wonen, energie en auto. De prijs wordt jaarlijks toegekend op basis van prijs-kwaliteitverhouding en bepaald door een wiskundige formule. Deze is gebaseerd op het advies dat experts zouden geven. Bij de totstandkoming van de formule worden namelijk duizenden adviezen van tientallen verzekeringsexperts meegenomen. 

Alle verzekeringen die via Independer.nl te vergelijken zijn, worden op basis van deze formule beoordeeld, waardoor een objectieve vergelijking ontstaat. De formule kijkt niet alleen naar jouw persoonlijke situatie maar ook naar het type verzekering. Voor autoverzekeringen zijn immers andere kenmerken van belang dan bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen. Door deze combinatie kan Independer persoonlijk advies geven.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie