Vertrouwen industriële ondernemers blijft goed
Industriële ondernemers negeren doemverhalen

Vertrouwen industriële ondernemers blijft goed

Redactie Baaz
Het merendeel van de industriële ondernemers blijft vertrouwen hebben in de toekomst. Producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn optimistisch.

Industriële ondernemers optimistisch

Het vertrouwen van de industriële ondernemers is in februari nauwelijks veranderd, maakt CBS bekend. De indicator van het producentenvertrouwen ging van 3,2 in januari naar 3,1 in februari.
 
Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief. 

Industriële ondernemers boven het gemiddelde

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,5). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde (9,4) en ruim een jaar later de laagste waarde (-23,5).
 
Producenten in de industrie waren in februari positiever over de productie in de komende drie maanden en de orderportefeuille. Daarentegen waren ze minder positief over hun voorraden gereed product. 

Transportmiddelenindustrie blijft achter

Producenten uit de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief, gevolgd door de ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie. Ondernemers in de hout- en bouwmaterialenbranche zijn vooral positief over de orderportefeuille. Ondernemers in de transportmiddelenindustrie zijn het minst positief.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie