Tesla maakt Model 3 nog goedkoper

Ruben den Boer
Je zou het niet zeggen, maar Tesla is eigenlijk een beetje de Zeeman van de elektrische auto-industrie. Het bedrijf probeert zijn auto’s altijd zo goedkoop mogelijk op de markt te brengen. Het resultaat: een nieuwe prijsverlaging voor de Tesla Model 3, die nu nog ‘maar’ $ 42.900,- kost.

De filosofie om hypermoderne technologie betaalbaar te maken is er een die CEO Elon Musk dicht aan het hard ligt. Met zijn bedrijf SpaceX maakt hij relatief goedkope ruimtevaart mogelijk en met Tesla brengt hij elektrische supercars binnen handbereik van de middenklasse. De zoektocht naar de laagste prijs heeft geresulteerd in een auto die na subsidies en andere overheidsvoordelen nog maar $ 35.000,- kost volgens Elon Musk.

LEES OOK: Tesla Model 3 zet veiligheid voorop

De prijsverlaging is mogelijk door de stop van het dure doorverwijzingsprogramma van Tesla. Ook het schrappen van 7 procent van de voltijdsbanen maakte een nog lagere prijs mogelijk.

Prijs Tesla Model 3 Nederland

Op Twitter laat Elon Musk weten dat de Europese markt kan rekenen op een prijs die zo’n 30 procent duurder. Dit dankzij een btw-tarief van 20 procent en importtarieven van 10 procent. Dat brengt de Nederlandse prijs van de Tesla Model 3 naar schatting op zo’n € 48.800,-.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben