Dit zijn de voordelen van een auto leasen voor ondernemers 

Dit zijn de voordelen van een auto leasen voor ondernemers 

Redactie Baaz

Als ondernemer wil je snel van de ene naar de andere bedrijfslocatie of klant kunnen reizen; een auto mag niet ontbreken. Ondernemers kiezen hierbij vaak voor het leasen van een auto, wat hen verschillende voordelen biedt.

Heb jij bij Mistergreen een Tesla leasen al eens overwogen? Of kies je in plaats van voor een Tesla, voor een Audi e-Tron? De keuze voor het zakelijk leasen van een elektrische auto is populair. Niet alleen is het gebruik van deze auto’s goedkoop (in combinatie met zonnepanelen); ook draagt het bij aan een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Het leasen van een Tesla kan overigens niet alleen zakelijk. Ook Tesla Model X private lease wordt door veel leasemaatschappijen mogelijk gemaakt. Handig voor een zzp’er, waarvoor het zakelijk leasen van een auto wellicht minder aantrekkelijk is. 

Behoud het werkkapitaal van je organisatie 

Een belangrijk voordeel van een auto zakelijk leasen zit in het gegeven, dat het werkkapitaal van de organisatie behouden blijft. Er is geen grote investering benodigd om een bedrijfsauto te kunnen gebruiken; je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het voertuig. Het werkkapitaal kan elders worden ingezet om financiële verplichtingen aan leveranciers na te komen, het salaris aan medewerkers uit te keren, enzovoorts. Zeker bij een beginnende onderneming is het werkkapitaal vaak nog beperkt. Investeren in een nieuwe auto is in zo’n geval niet altijd mogelijk. 

Vaste kosten voor een bedrijfsauto 

Niet alleen het feit dat er vooraf geen groot bedrag in een bedrijfsauto geïnvesteerd hoeft te worden kan een reden zijn om deze zakelijk te leasen. Denk ook aan het feit, dat de kosten voor het voertuig tot op zekere hoogte vaststaan. Je betaalt maandelijks een bedrag voor de verzekering, het onderhoud aan de auto en de belasting van het voertuig; enkel de kosten voor de brandstof betaal je maandelijks zelf. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het is een vorm van zekerheid die veel ondernemers prettig vinden. 

Keuze tussen zakelijk en private leasen 

Zoals eerder aangehaald werd, kun je overwegen een auto initieel private te leasen als zzp’er. Bij private lease kun je bijtelling voorkomen, wanneer je de auto ook voor zakelijke ritten gebruikt. Dit valt te verklaren doordat het contract privé gesloten wordt, geheel buiten de onderneming om. Het is één van de voordelen van een auto private leasen ten opzichte van het afsluiten van een leasecontract op naam van de zaak. Het blijft mogelijk om zakelijk gereden kilometers te declareren; je trekt deze af van de winst van de zaak. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie