Systeem stemwebsite FNV overbelast

Systeem stemwebsite FNV overbelast

Redactie Baaz
De noodzaak om te stemmen over het pensioenakkoord werd voor de FNV-leden zo groot dat de stemwebsite van FNV overbelast raakte. Sinds woensdag 12 juni konden zij hun mening uiten over het akkoord, maar rond drie uur ’s middag crashte het systeem waardoor niemand meer kon stemmen.

FNV vraagt geduld

Alle leden ontvingen eerder deze week een brief met een individuele code, waarmee ze op de speciale stemwebsite de gemogelijkheid kregen te stemmen. Tot dusver hebben er zo’n 76.000 mensen reeds gestemd, maar voor veel meer mensen lukt het niet meer vanwege een overbelast systeem. Deze leden belden naar FNV met vragen over de storing, waardoor het telefoonsysteem overbelast raakte. Op Twitter heeft FNV aangegeven dat de leden het een andere keer kunnen proberen als het stemmen niet lukt. Ze hebben immers nog tot zaterdag om hun mening te geven.  

Lees ook: ZZP'ers tegen verzekering arbeidsongeschiktheid

FNV, FNV-leden, pensioenakkoord, ZZP'ers, pensioen, pensioenplannen, stemmen, stemwebsite FNV, arbeidsongeschiktheidsverzekering

Uitslag

Tot nu toe zijn de meeste Nederlanders vóór het pensioenakkoord, maar liefst 55 procent. 35 procent is het er niet mee eens. De leden kunnen tot zaterdag stemmen en dezelfde dag zal de uitslag bekend zijn. Deze uitslag is niet beslissend, maar richtinggevend. De uiteindelijke eindstem ligt bij het FNV-ledenparlement.

Twee actiegroepen binnen de FNV vinden het een te mager akkoord. ‘Het bestuur heeft te veel uit handen gegeven’, vertelt Jan Ilsink . De actiegroepen roepen leden op om het akkoord af te wijzen.

In het akkoord tussen de vakbonden en de overheid wordt afgesproken dat mensen die zwaar werk verrichten eerder mogen stoppen met werken, dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt en ZZP'ers verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie