Ricoh in ranglijst ‘TIME World's Most Sustainable Companies of 2024’

Ricoh in ranglijst ‘TIME World's Most Sustainable Companies of 2024’

Redactie Baaz

Het iconische Amerikaanse magazine TIME heeft Ricoh opgenomen in de duurzaamheids-ranglijst ‘TIME World's Most Sustainable Companies of 2024’. Ricoh behoort tot de top 500 duurzame organisaties en staat op plek 151 in de algemene ranglijst. In de categorie ‘elektronica, hardware en apparatuur’ eindigt Ricoh op de 8e plaats van de 39 organisaties totaal.
 

Deze erkenning onderstreept Ricohs bijdrage aan een duurzame samenleving, via tal van initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en governance (environmental, social en governance).

Duurzaamheid en mvo als topprioriteit

De ranglijst is samengesteld door TIME Magazine en onderzoekbureau Statista. De lijst erkent organisaties die prioriteit geven aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van kenmerken zoals omzet, beurswaarde en naamsbekendheid werden meer dan 5000 organisaties op meer dan 20 punten beoordeeld.

4 stappen

De rating van de organisaties vond plaats in 4 stappen:

  • Sustainable businesses: organisaties die niet voldoen aan de duurzaamheidscriteria, werden in deze eerste stap uitgesloten.
  • Commitment & ratings: publieke inzet voor duurzame doelen en prestaties in externe ratings, zoals de CDP-score (Carbon Disclosure Project).
  • Rapportage & transparantie: publicatie van het ESG-verslag met data over 2022 en gebruik van relevante richtlijnen, zoals de Global Reporting Initiative (GRI) en Sustainability Accounting Standards Board (SASB).
  • Environmental & social stewardship: KPI's voor milieu en maatschappij uit mvo-rapporten, waaronder gegevens over emissies, energieverbruik, hernieuwbare energie, genderdiversiteit en personeelsverloop.

Meer duurzame erkenningen

Ricoh werd eerder dit jaar ook al opgenomen in de ‘Global 100 Most Sustainable Corporations 2024’ van Corporate Knights en de Asia-Pacific Climate Leaders 2024-lijst van de Financial Times en Statista.

Zo zet Ricoh in op duurzaamheid

Ricoh streeft naar een duurzame samenleving door in te zetten op een goede balans tussen de drie p’s: prosperity (welvaart), people (maatschappij) en planet (milieu). Om dit te bereiken, heeft Ricoh zeven ‘materiële kwesties’ vastgesteld in twee gebieden: ‘Sociale kwesties oplossen via bedrijfsactiviteiten’ en ‘robuuste managementinfrastructuur’. Om deze kwesties op te lossen, heeft Ricoh 16 ESG-doelstellingen gedefinieerd. Hierbij kijkt Ricoh voortdurend en proactief naar mogelijkheden om de duurzaamheidsinitiatieven te verbeteren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie