Ondernemer? Check deze 5 apps

Ondernemer? Check deze 5 apps

Redactie Baaz

Ben je ondernemer? Dan zul je vast overspoeld worden door projecten, mailtjes, social media, urendeclaraties, rekeningen en nog veel meer. Veel zaken zijn te overzien, maar voor sommige is het gewoon handig om uit te besteden in de vorm van apps. Dit artikel gaat over deze apps die het leven van een ondernemer makkelijker maakt. De apps reiken van verzamel of opslagmogelijkheden naar social media tools en naar simpelweg handige apps. De apps zijn beschikbaar voor Android en iPhone modellen.

1. Google Drive

Net als op de computer is ook de Google Drive app handig om op je smartphone te hebben. Sterker nog, het is juist handig om deze app te hebben, omdat je overal toegang hebt tot al je bestanden. Even snel je aantekeningen doornemen vlak voor een vergadering, het is mogelijk én makkelijk met de Google Drive app. Aanpassingen maken op je smartphone is ook mogelijk en dit wordt steeds verder geoptimaliseerd. Voor de kleine ondernemer is Google Drive ideaal, vanwege de opslagcapaciteit van 15GB. Voor de grote ondernemer is Google Drive ook ideaal, vanwege de toegankelijkheid van alle bestanden.

2. Trello

Om naast een overzicht van alle bestanden ook een goed beeld te hebben van alle projecten die er spelen is Trello een handige app. Deze app is namelijk gemaakt voor het managen van projecten. Het is net een planbord, alleen dan digitaal. De app is gemakkelijk te gebruiken en heeft handige lijstjes die gecategoriseerd zijn in ‘done’, ‘doing’ en ‘to do’. Jij en collega’s kunnen hier opdrachten, projecten of taken aan toevoegen. Kortom: erg handig om projecten te managen.

3. Hootsuite

Deze app is zeer handig voor ondernemers die veel gebruik maken van Social Media. En dan vooral voor ondernemers die tegelijkertijd niet al die uren in Social Media willen stoppen. Hootsuite is een management app speciaal voor Social Media waarmee je berichten op verschillende platformen tegelijk kan plaatsen of klaarzetten, maar die ook een analyse-overzicht biedt. Dit overzicht geeft onder andere het klikgedrag van volgers en de ontwikkelingen van jouw verschillende platformen weer.

4. Yellowbrick of Parkmobile

Misschien niet zo essentieel als de vorige 3 apps, maar zeker niet onmisbaar. Vooral geschikt voor ondernemers die auto’s van de zaak hebben. Als ondernemer is deze app handig om declaratietijd van medewerkers te verminderen. Als medewerker is de app handig voor medewerkers, omdat ze met gemak parkeerplekken kunnen vinden en zonder moeite de parkeermeter aan kunnen zetten.

5. Forest

Als ondernemer is het handig om te investeren in de nieuwste technologie. Zeker met de apps die hierboven genoemd zijn is het handig om een goed werkende smartphone te hebben. Met de Forest app zorg je ervoor dat smartphones juist niet gebruikt worden, omdat het boompje (dat geplant wordt wanneer de timer aan gaat) sterft bij smartphonegebruik. Zelfs de nieuwste iPhone met briljant scherm kan gewoon even opzij worden gelegd om te kunnen focussen op de taken die voor de boeg liggen. Een leuke feature van de app is dat gebruikers credits kunnen winnen wanneer de timer succesvol (dus ongestoord) is afgelopen. Met deze credits kunnen gebruikers bomen planten in de echte wereld.

Zelfs de nieuwste iPhone met briljant scherm kan gewoon even opzij worden gelegd om te kunnen focussen op de taken die voor de boeg liggen. Een leuke feature van de app is dat gebruikers credits kunnen winnen wanneer de timer succesvol (dus ongestoord) is afgelopen. Met deze credits kunnen gebruikers bomen planten in de echte wereld.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie