Razendsnelle rondleiding met drone door hoofdkantoor AFAS

Razendsnelle rondleiding met drone door hoofdkantoor AFAS

Redactie Baaz

Hoe leid je honderden mensen tegelijk rond in je nieuwe, reusachtige kantoorpand? Dat doe je aan de hand van spectaculaire dronebeelden, zo bedacht men bij AFAS Software. Het nieuwe onderkomen van het oer-Hollandse familiebedrijf werd afgelopen vrijdag officieel geopend door niemand minder dan Koningin Máxima. Andere geïnteresseerden kunnen nu ook een kijkje nemen, gewoon thuis op de bank.

Normaal heb je een dagtaak aan een rondleiding over het enorme terrein, dat meer dan veertigduizend vierkante meters telt. Met de beelden van de drone, die gemaakt zijn in samenwerking met Dutch Drone Gods, blijft je een behoorlijke wandeling bespaard. In vijf minuten schiet je door de nieuwe werkelijkheid die AFAS voor zijn medewerkers, klanten, relaties en bezoekers heeft gecreëerd. In een letterlijke vogelvlucht krijgt de kijker een inkijkje in het kantoor van de toekomst. 

“We willen jong en oud kennis laten maken met onze manier van werken. Dat ontstijgt het ontwikkelen van bedrijfssoftware. Het gaat om het creëren van een verbinding tussen collega’s en met zakenrelaties, maar ook met de omgeving”, aldus Martijn Delahaye, marketingdirecteur bij AFAS. “We zijn enorm trots op wat we hebben neergezet en willen dat graag met iedereen delen. Het plezier spat van het scherm. Veel medewerkers hebben zich vrijwillig aangeboden om te figureren in de video.”

Alle facetten van werkgeluk

Als een achtbaan dender je in de video door het pand, dat als clubhuis is omgedoopt. Delahaye: “Op de video kom je langs diverse ontmoetingsplekken waar inspiratie, kansen en plezier een doel op zich zijn. Dat is precies wat wij ambiëren met dit nieuwe pand. Niet voor niets is tachtig procent van het kantoor bedoeld om werkgeluk en vitaliteit te bevorderen. Duurzame relaties opbouwen doe je sneller op de padelbaan dan achter een bureau.” 

Op de video vliegt de drone langs de sportfaciliteiten, de keuken van de eigen keukenbrigade, meditatieruimtes en de binnentuin. Via het onlangs geopende AFAS Theater, waar dagelijks “14 de musical” over het leven van Johan Cruijff wordt opgevoerd, vliegt de drone weer naar buiten. Daar eindigt de video met een spectaculaire show van de fontein, die op maat van de muziek water tot ongekende hoogte spuwt.

Koningin Máxima bijt spits af

Vrijdag voltrok Koningin Máxima de feestelijke opening van het pand. Samen met een aantal zakenrelaties kreeg zij een rondleiding in Leusden. ‘s middags kregen 2.000 familieleden van de AFAS medewerkers een inkijkje in het clubhuis. Tenslotte ging de dag erna de deuren open voor de buurt. Zo konden ruim zesduizend Leusdenaren het nieuwe complex bewonderen. Tijdens beide dagen stonden IT-innovatie, entertainment, vitaliteit, duurzaamheid en de nieuwe manieren van werken centraal.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie