Presto! De V8-versies van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

Bart Remmers
Al sinds de wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève in maart kijken AMG-liefhebbers ernaar uit: de beide V8-modellen van de nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé kunnen vanaf nu worden besteld.

Laat in de herfst staan de auto’s bij de dealers. Met een vermogen van 430 kW/585 pk voor de AMG GT 63 4MATIC+ en 470 kW/639 pk voor de AMG GT 63 S 4MATIC+ (gecombineerd brandstofverbruik 11,3-11,2 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie 257-256 g/km) beschikken beide uitvoeringen over krachtige motoren die rijdynamiek en rijprestaties van het hoogste niveau garanderen. 

De nieuwe AMG GT-modellen beschikken als verdere, zelfstandig door Mercedes-AMG ontwikkelde modelreeks over een uniek design, volop comfort en uitmuntende sportwagentechniek, gecombineerd met een atletische, vierdeurs Fastback-configuratie.

Rijdynamiek

De AMG GT 4-Door Coupé combineert rijdynamiek die geschikt is voor op het circuit met het hoge dagelijks gebruiksgemak van een Gran Turismo en is daardoor de perfecte begeleider in elke situatie.

Tot de standaarduitrusting behoren onder andere de volledig variabele vierwielaandrijving 4MATIC+, de snel schakelende transmissie AMG SPEEDSHIFT MCT 9G, de actieve achterasbesturing en het elektronisch geregelde sperdifferentieel op de achteras. Net als bij de tweedeurs AMG GT vormen de actieve aerodynamica met het luchtgeleidingssysteem AIRPANEL in de voorskirt en de uitschuifbare achterspoiler de basis voor de uitstekende aerodynamische kenmerken van de nieuwe vierdeurs Coupé.

De modernste features

Het interieur van de AMG GT 63 4MATIC+ is voorzien van de modernste features. Daartoe behoren innovatieve bedieningselementen zoals de acht HD-displayschakelaars op de middenconsole, die zich intuïtief laten bedienen. Het AMG Performance-stuurwiel met de nieuwe AMG-stuurwieltoetsen, de AMG-sportstoelen in nappaleder en de volledig digitale widescreen cockpit met AMG-combi-instrument en de nieuwe weergavestijl ‘Supersport’ benadrukken het dynamische karakter. MULTIBEAM LED-koplampen, het EASY PACK-kofferdeksel, het Burmester® surround sound system en de sfeerverlichting in 64 kleuren verhogen het dagelijks comfort.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart