IKEA speelt in op hybride werken met modulaire (thuis)werkplekken

IKEA speelt in op hybride werken met modulaire (thuis)werkplekken

Redactie Baaz

IKEA lanceert MITTZON: een veelzijdige kantoorcollectie waarmee (thuis)werkplekken geoptimaliseerd kunnen worden. Het Zweedse woonwarenhuis speelt hiermee in op het nieuws dat Nederlanders het meest zitten van alle Europeanen¹, wat leidt tot gezondheidsproblemen zoals een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, rugpijn en RSI. Met onder andere zit/sta-bureaus hoopt IKEA mensen te stimuleren vaker staand te werken. In de ontwerpen ligt de nadruk op ergonomie, modulariteit en akoestiek. De producten uit de MITTZON collectie zijn hierdoor gericht op het bevorderen van het welzijn van werknemers, met aandacht voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. De modulaire kantoorsystemen zijn geschikt voor zowel thuiswerkers als grote kantoorruimtes. De MITTZON collectie is verkrijgbaar in de IKEA winkels en online.

Omdat er steeds meer bekend is over de negatieve effecten van langdurig zitten, worden ergonomische werkplekken steeds belangrijker. Veel werkgevers geven er meer prioriteit aan om werknemers te stimuleren om op de juiste manier aan hun bureau te zitten en meer te staan tijdens de werkdag. De MITTZON collectie bevat onder andere zit/sta-bureaus, die aanzetten tot een actievere houding tijdens de werkdag. Hiermee kunnen werknemers gedurende de werkdag – zowel thuis als op kantoor – meer op hun houding letten. Zo is het voor iedereen mogelijk om comfortabel en productief te werken.

Modulaire werkruimtes

De MITTZON kantoorcollectie is geïnspireerd op veranderende werktrends wereldwijd, waardoor woon- en werkplek vaker met elkaar geïntegreerd worden en ook kantoorruimtes anders worden ingericht. Zo heeft de opkomst van hybride werken ervoor gezorgd dat kantoren flexibeler worden ingericht. Vaste werkplekken behoren tot het verleden, in plaats daarvan worden kantoorruimtes omgevormd tot dynamische omgevingen waarin werknemers op flexwerkplekken werken. IKEA ontwierp een aantal modulaire meubels, waaronder een opvouwbare tafel op wielen, die het mogelijk maakt om in een handomdraai een extra tafel uit te klappen of juist op te bergen. Het flexibele frame op wielen biedt de mogelijkheid om een scheidingswand te creëren, die je naar eigen smaak in kan richten met bijvoorbeeld plantenbakken, een kapstok of  opbergboxen.

Verbeteren van de akoestiek

Akoestiek was een van de focuspunten bij de ontwikkeling van MITTZON. Geluid op de werkplek heeft namelijk een grote invloed op concentratie en welzijn. De MITTZON akoestische schermen absorberen en blokkeren niet alleen geluid, maar voorkomen ook visuele afleiding en bieden privacy. De schermen zijn gemakkelijk te monteren op de bureaus uit de MITTZON collectie, waardoor er in alle rust gewerkt kan worden en werknemers zich beter kunnen concentreren en productiever kunnen werken. Om in te spelen op flexibiliteit is er ook een verrijdbaar akoestisch paneel aan de collectie toegevoegd.

IKEA for Business

IKEA weet maar al te goed wat de impact van interieur kan zijn. Thuis, maar ook in de werkomgeving. Met IKEA for Business ontzorgt het woonwarenhuis de zakelijke klant. IKEA helpt met alles wat er nodig is om een functionele en inspirerende werkomgeving te creëren – van het inrichten van een kleine kantoorruimte voor een start-up tot het optimaliseren van de kantoortuinen voor een groter bedrijf. IKEA for Business biedt ook voor werkgevers die hun werknemers een thuiswerkplek willen aanbieden een persoonlijke omgeving met exclusieve toegang voor hun medewerkers. Ook biedt IKEA for Business werkgevers zakelijke diensten als advies op maat, kopen op rekening en verschillende leveringsopties. IKEA for Business helpt werkgevers om de werkomgeving te optimaliseren en te personaliseren per werknemer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie