Mercedes-Benz CLA ook in AMG 35-uitvoering

Jordi Smit
Mercedes-AMG komt met een nieuwe versie van de Mercedes-Benz CLA. Na de A-Klasse, A-Klasse Limousine lanceert het automerk nu ook de 35 AMG-versie. De CLA 35 AMG is een mogelijke opmaat naar de nog krachtigere 45 AMG-uitvoering.

Technische updates CLA 35 AMG

De CLA 35 AMG heeft dezelfde technische update als de 35-lijn. De auto wordt, evenals de twee eerdere modellen, aangedreven door een 306 pk sterke viercilinder benzinemotor. De motor van de CLA 35 AMG is gekoppeld aan een zeventraps automaat en vier wielen aandrijft. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,9 seconden.

Verbeteringen auto

Maar de nieuwste Mercedes-AMG bezit meer verbeteringen. Deze zitten onder meer in de remmen en het onderstel. Optioneel levert Mercedes-Benz adaptieve dempers. Onder de motorkap zijn verstevigingen aangebracht, zowel boven als onder de motor, die zorgen voor meer stijfheid aan de voorkant van de auto.

LEES OOK: Nieuwste Mercedes-Benz CLA bij Autosalon van Genève 2019

CLA 35 AMG op de markt

Mercedes, dat vorig maand met een totaal van 227.644 voertuigen wereldwijd 4,1 procent minder auto's verkocht, presenteert de auto later deze maand in New York. In augustus komt de CLA 35 AMG in Europa op de markt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi