Out now: Baaz 2.2020

Out now: Baaz 2.2020

Redactie Baaz

In tijden als deze overleef je niet door weg te trekken. In tijden als deze overleef je door aan te gaan. Door verder te kijken dan de vier muren van het (thuis)kantoor; je niet alleen te richten op de huidige stand van zaken, maar ook het moment waarop de anderhalvemetermaatschappij plaatsmaakt voor iets nieuws. De tweede Baaz van 2020 ligt op de deurmat. En dat is bijzonder goed nieuws.

Onderzoek van MKB Servicedesk wijst uit dat ruim 20 procent van alle Nederlandse MKB’ers tijdens de coronacrisis alle business heeft moeten staken. Velen hebben nog nooit voor zo’n heet vuur gestaan. De coronaklap is hard. Maar klappen zijn te incasseren. Branden zijn te blussen; uitdagingen te overkomen. Ondernemend Nederland vertrouwt op zichzelf. 70 procent geeft aan te geloven dat hun bedrijf de crisis zal overleven. Een optimistische 40 procent meent dat de crisis kansen biedt. Het moment waarop collega’s elkaar weer op kantoor kunnen treffen is aangebroken. Maar of het wel zo logisch is om per direct weer met z’n allen op de A4-file aan te schuiven - dát is de vraag.

Het antwoord ligt in het midden. Het antwoord ontdek je in de gloednieuwe editie. Hoewel we in onzekere tijden leven, geven we je met deze uitgave één zekerheid mee: we zijn er om te blijven. In Baaz vind je de meest betrouwbare partner van al. 

Het onderstaande is slechts een marge van het aantal interviews en achtergronden dat je in de gloednieuwe editie terugvindt. Nog geen abonnee? Navigeer naar deze pagina en ontvang het magazine viermaal per jaar of volg de onderstaande links en lees Baaz digitaal. Specifieke edities nabestellen doe je hier.

Lees Baaz digitaal via


Eindbaaz | Marktveroveraar Axelle Bourgeois

Axelle Bourgeois is Regional Channel Manager bij 3CX. Omdat communicatie zich sinds het begin van de crisis in een stroomversnelling bevindt, staat Bourgeois aan het front van een razendsnel groeiende markt. Dat is voor haar niets nieuws. Niet lang na een start bij 3CX’ hoofdkantoor in Cyprus, werd Bourgeois aangesteld om de Franse communicatiemarkt te veroveren. Frankrijk liep achter, maar is inmiddels de op één na belangrijkste regio van Europa. Vandaag de dag is Bourgeois verantwoordelijk voor 3CX’ groei in de Benelux. ‘Het gebied is anders’, vult zij aan, ‘maar de ambitie soortgelijk.’ Om meer te weten te komen over de levensreddende boei die communicatietechnologie heet, spraken we de Fransoos. Dit is haar verhaal.

Gastexpert | Lessons learned

Wat kunnen we leren van de risico’s en uitdagingen waar het Nederlandse MKB in de afgelopen maanden voor heeft komen te staan? De crisis is een verschrikkelijk iets. Toch spelen veel ondernemers op een positieve manier in op verandering. Accountancybureau Visser & Visser organiseerde op 23 april een webinar. Tijdens ‘Lessons Learned’ vertelde onder andere oprichter Ger Visser over de manieren waarop jouw bedrijf en medewerkers in bijzonder moeilijke tijden vitaal te houden zijn. In dit artikel vind je de belangrijkste punten.

Gastexpert | Crisis overleven? Zo doe je dat!

Omzet loopt terug, motivatie daalt en betrokkenheid onder thuiswerkers is steeds verder te zoeken. Denken we aan overleven, dan knijpen we in de billen. Financiële steun doet zich aan, maar het beetpakken van de overheidshand is niet voor iedereen weggelegd. Er is een gigantische hoeveelheid informatie over de regelingen in omloop, wat het lastig maakt om de bomen door het bos te zien. Dus spraken we gastexperts Marvin van Dongen (Horeko) en Rozemie Defrancq (Lightspeed). Onlangs presenteerden zij een webinar waaruit een volledig en praktisch overzicht van de financiële steun voor het MKB tot stand kwam. Dat overzicht vind je in dit artikel, en bestaat uit antwoorden op vragen over het uitvoeren van administratieve procedure en optimale manieren om deze periode te doorkomen. Noodzakelijke antwoorden, want hoewel de maatregelen op de korte termijn versoepelen, zijn we er nog lang niet uit.

Thuiswerkspecial | Powered by WINMAG Pro

Bij het doorkomen van de volgende dagen, weken en maanden, speelt technologie een centrale rol. Om jou optimaal te kunnen adviseren over de oplossingen en methoden, nodigden we de redactie van WINMAG Pro uit. Want adviseren op vlak van IT, dat doet WINMAG Pro maar al te graag.

Het platform leent zich al meer dan 30 jaar als definitieve website en magazine voor IT-professionals in Nederland. De artikelen die vanaf deze pagina’s volgen zijn ondersteund door WINMAG Pro. Dat betekent niet dat de inhoud zich uitsluitend voor IT-professionals leent. IT is vandaag de dag allesomvattend. IT hoort raakvlakken met de algemenere bedrijfsvoering te hebben. Want alleen door te digitaliseren, houd je het hoofd - ook over vijf jaar tijd - boven water.
Als er iets is dat de coronacrisis heeft onderstreept, dan is het wel dat. Bedrijven met gebrekkige middelen kwamen voor gigantische risico’s te staan. Niet alleen op vlak van productiviteitsverlies door thuiswerk, evengoed door de duizenden cybercriminelen die maar al te graag gebruik maken van paniekerige thuiswerkers.

Deze sectie is voor iedereen die maar moeilijk in de schoenen van een thuiswerkende organisatie past. En voor iedereen die opgebeld wordt om te zorgen dat de schoen past.

Gastexpert | Wil de echte coronacrisismanager alsjeblieft opstaan?

Merk je ook hoe iedere werknemer sinds een paar maanden direct naar jou als manager kijkt voor het stellen van de meest benauwende vragen? Hoe komen we – als organisatie én werknemer – deze totaal onzekere coronacrisis toch te boven? Dat vraagt om ander leiderschap. ‘Coronacrisismanagers’ die in staat zijn om allerlei nieuwe, de kop opgestoken angsten in Nederland weer enigszins onder controle te krijgen.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie