Out now: Baaz 1.2021

Redactie Baaz
De eerste editie van 2021 ligt op de deurmat. Baaz Magazine staat bol van de adviezen, interviews en achtergronden voor ondernemers en IT-professionals. Sla 'm open, abonneer of lees digitaal.

We werken en leven in een crisis. Hoewel periodes van economische onzekerheid altijd eigenschappen in gemeen hebben, onderscheidt COVID-19 zich met langdurigheid. Winkeldeuren gaan open en dicht. Versoepelen de maatregelen, dan lijkt het afwachten tot de regels weer aantrekken. Frustratie is onvermijdelijk.

Doorgaan zullen we moeten. Geen mens heeft de luxe om alles te laten vallen, in bed te kruipen en te wachten totdat het beter wordt. Zowel vechten als vluchten vergt energie. 

Ondernemers en zakelijke professionals zijn oplossingsgericht. Precies die karakteristiek kan vandaag de dag tegenwerken. Soms is het noodzakelijk om een stap terug te doen. Verlies je slaap over vakinhoudelijke vragen, dan mis je de creativiteit die tot oplossingen leidt. Verwaarloos je jouw gezondheid om aan zakelijke verantwoordelijkheden te voldoen, dan slaag je alleen op de korte termijn. 

Een uitgeruste, heldere mindset is goud waard. Daar hopen we met deze editie aan bij te dragen. Werp een blik op de onderstaande teasers voor een indruk van het blad. 

Artikelen kunnen je niet vertellen hoe je jouw bedrijf of carrière door een crisis heen loodst. Dus tref je dergelijke artikelen niet. We vertellen het verhaal van ondernemers en IT-professionals, verzamelen duidelijke informatie en inspireren. Gereviewde diensten en producten zullen geen bedrijven redden, maar houden de business op een gezond peil.
 

  • Navigeer naar deze pagina en ontvang het magazine viermaal per jaar, of werp een blik op dit overzicht en lees Baaz digitaal. Editie naar keuze nabestellen? Doe je hier.

Quenten Selhorst, CEO van felyx | Eindbaaz

Felyx is de schoenen van een veelbelovende startup ontgroeid. Het bedrijf telt meer dan 100 medewerkers, veranderde het Nederlandse straatbeeld en maakt aanstalte om Europa te veroveren. Medeoprichter Quinten Selhorst groeide van snelle starter naar broodheer. Zijn groene scooters ken je, de man die het waarmaakte niet. Daar brengen we verandering in. Selhorst is een Eindbaaz. Dít is waarom.

Gewoon doen; de rest is bullshit | Achtergrond

Onderneem je, dan word je veelal afgerekend op bedrijfsprestaties en financieel succes. Moet anders, vindt Wouter Kleinsman. De no-nonsense personal coach adviseert een focus op een gezond en stabiel privéleven. Hoewel de coronapandemie velen heeft doen inzien wat écht belangrijk is in het leven, staat het persoonlijke fundament bij negen van de tien ondernemers niet goed. “En daar gaat het mis. Niemand bouwt een huis op een moeras.”

Elk gesprek kan beter | Achtergrond

Het is februari 2020. Berichten over een vreemd virus druppelen binnen, maar van thuiswerk is nog lang geen sprake. Je drinkt een kop koffie, stapt onder de douche, krabt het ijs van de voorruit en schuift aan op de A4. Vandaag rijd je naar andermans kantoor. Vandaag werf je een nieuwe klant. Na plaatsgenomen te hebben aan de vergadertafel en aangevangen te zijn met het voorstel, merk je op dat de mondhoeken van de tegenpartij omhoog trekken. “Kat in het bakkie”, concludeer je. Dus neem je een schot. Negen van de tien keer rijdt je met een topmarge naar huis, maar vandaag schiet je mis. Waarom?

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie