NS geeft app nuttige updates voor forenzen
Heeft nuttige updates voor forenzen gekregen

NS geeft app nuttige updates voor forenzen

Redactie Baaz

De Reisplanner Xtra-app van de NS laat sinds deze week ook het laatst bekende saldo op de ov-chipkaart zien. Ook wordt er gewerkt aan een applicatie waarmee er producten op de kaart gezet kunnen worden.

Saldo zien

Tot vorige week was het alleen mogelijk om het saldo op een kaart te zien bij het uitchecken, bij een kaartjesautomaat en op internet. De app haalt zijn informatie alleen uit de transacties via de NS en niet van andere vervoerders. Dit, omdat de informatie van andere vervoerders niet beschikbaar is voor de NS en dus niet meegenomen kan worden. Dat is overigens ook meteen het grootste nadeel van de applicatie: als je ook gebruikmaakt van andere OV-middelen, heb je nog steeds niet veel aan de toegevoegde mogelijkheid.

Inloggen

De update van de NS-app is dan ook met name handig voor forenzen die veel met de trein reizen. Was je laatste reis met de trein? Dan zie je een actueel saldo in de Reisplanner Xtra-app. Dit saldo is zichtbaar in de menubalk van de applicatie en door er op te tikken, verschijnt er een scherm met de meest recente treinreizen. Het is wel noodzakelijk om in te loggen via je 'Mijn NS-account' om de informatie te zien.

Drukke treinen

Naast deze update is het ook mogelijk om direct melding te maken van drukke treinen. Op dit moment wordt er al een indicatie gegeven van hoe druk het is in een rit. Voor iOS-gebruikers is het mogelijk om het meest recente reisadvies af te drukken via AirPrint.

Aparte applicatie

Verder wordt er op dit moment ook gewerkt aan een aparte applicatie voor de ov-chipkaart waarmee je producten op je kaart kunt zetten. Ideaal voor forenzen die geen tijd hebben om langs een automaat te lopen. De applicatie die dit mogelijk moet maken maakt gebruik van de nfc-technologie die tegenwoordig in de meeste, nieuwe smartphones zit.

OV-Chip Checker

De Reisplanner Xtra-app is niet de eerste applicatie die een overzicht geeft van de meest recente reizen. In februari kwam er al een applicatie van het bedrijf achter de ov-chipkaart: de OV-Chip Checker. Dit is een gratis app waar een overzicht van je transacties met verschillende OV-chipkaarten mee te zien is. Ook kun je zien waar de dichtstbijzijnde oplaadpunten zijn en of je bent vergeten uit te checken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie