NS en MVO Nederland gaan voor duurzaam vervoer

NS en MVO Nederland gaan voor duurzaam vervoer

Redactie Baaz

De Nederlandse Spoorwegen en het MVO Nederland slaan de handen ineen en gaan werknemers aanzetten tot het reizen met de trein.

De afkorting van MVO Nederland staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De organisatie probeert het Nederlands bedrijfsleven aan te zetten tot duurzaamheid. Dit is de voornaamste reden dat het nu gaat samenwerken met de NS.

In een persbericht laat de NS weten dat treinreizen kostenbesparend kan zijn voor je onderneming. Zo is het in eerste instantie goed voor het milieu. Een werknemer die een jaar lang met de trein reist in plaats van met de auto, zorgt volgens de NS voor een besparing van ongeveer 83 bomen. Dit is dan ook voordelig voor de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn treinen zuiniger dan auto's, licht de NS toe.

Ten tweede kan treinreizen ook voordelig zijn voor je portemonnee. Zo zou de reistijd van de werknemer korter worden. Ook ben je minder kwijt aan milieubelasting.

Om de verschillen concreet te maken, heeft de NS samen met MVO Nederland een mobiliteitsscan opgericht. Deze scan geeft inzicht in de kosten die je kan bezuinigen.

Volgens het MVO Nederland laten de gegevens van de eerste honderd bedrijven zien dat er veel bespaard kan worden. Van de bedrijven met meer dan honderd werknemers kan een kwart er in geld en in duurzaamheid op vooruitgaan.

Als dit kwart het openbaar vervoer kiest, wordt volgens het MVO de uitstoot van 48.000 huishoudens op jaarbasis bespaard. 'Zo kun je dus maatschappelijk verantwoord ondernemen en tegelijk geld besparen', aldus Willem Lageweg van MVO Nederland.

De NS mobiliteitsscan - bespaart u al op mobiliteit?
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie