Noodfonds voor Britse bedrijven bij harde Brexit

Jordi Smit
Groot-Brittannië bereidt zich niet alleen voor op een Brexit, maar ook op een mogelijkheid waarbij het land zonder deal uit de Europese Unie stapt. De Britse regering is daarom momenteel een noodfonds aan het oprichten voor kwetsbare bedrijven, zo meldt The Times maandag.

Noodfonds bij harde Brexit

De regering gaat ervan uit dat voornamelijk bedrijven in de bouw en industrie grote last zullen ervaren van een harde Brexit. Om de voorkomen dat niet een groot percentage van deze bedrijven omvallen, stellen de Britten nu een noodfonds op voor deze zwakkere bedrijven. De noodfonds moet de bedrijven op de been houden.

Michael Gove

De Britse minister Michael Gove heeft de verantwoording voor een eventuele harde Brexit. De minister heeft bevestigd dat de noodfonds voor deze bedrijven wordt opgericht. Hij stelt overigens wél dat de Britten niet bang hoeven te zijn dat al deze bedrijven omvallen: veel bedrijven krijgen juist kansen.

LEES OOK: Brexit zorgt voor inkrimping economie

Eerste tekenen Brexit

Afgelopen week werden de eerste tekenen van de problemen van de Brexit kenbaar. De economie in Groot-Brittannië is namelijk in het tweede kwartaal van 2019 met 0,2 procent gekrompen. Ter vergelijking groeide de economie in het eerste kwartaal nog met 0,5 procent.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi