Netgear introduceert nieuwste Gigabit-switches

Netgear introduceert nieuwste Gigabit-switches

Redactie Baaz

Netgear komt met nieuwe versies van 24- en 48-poorts switches met fiber uplink-poorten en Power-over-Ethernet-capaciteit voor kleine bedrijven die gebruik maken van wifi, Full HD IP-beveiligingscamera’s en IoT-apparaten.

De nieuwe switches zijn een aanvulling op de tweede generatie Smart Managed Pro Switches, specifiek ontworpen voor geconvergeerde netwerken waarin stem, video, data en IoT allemaal via één platform lopen, met maximale beveiliging.

Binnen het midden- en kleinbedrijf wordt steeds meer gebruik gemaakt van VoIP-telefoons, IP-beveiligingscamera’s, video-over-IP-endpoints, bewegingssensoren, LED-verlichting, beveiligde deursloten en andere IoT-apparaten. Zulke netwerken vragen  om netwerkswitches die PoE ondersteunen, zodat een netwerkmanager apparaten op het netwerk kan aansluiten met een kabel die voor zowel verbinding als energie zorgt. Daarnaast vragen draadloze 802.11ac Wave 2 access points en HD-beveiligingscamera’s om PoE+ (802.3at).

De vier nieuwe Smart Managed Pro Switches zijn bovendien uitgerust met verbeterde beveiligingsmogelijkheden:

 • Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) Snooping zorgt ervoor dat enkel DHCP-servers reageren op DHCP-verzoeken en netwerkdata doorsturen naar cliënten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid te bepalen hoe vaak er verkeer wordt verstuurd in reactie op DHCP-verzoeken op clientpoorten, wat de impact van DHCP Denial of Service (DoS)-aanvallen van een individuele client of toegangspoort vermindert.
 • Dynamic Address Resolution Protocol(ARP) Inspection (DAI) – DAI inspecteert ARP-pakketjes op het Local Area Network (LAN) en gebruikt de informatie in de DHCP snooping-database op de switch om de ARP-pakketjes te valideren en te beschermen tegen ARP spoofing/poisoning/cache poisoning.

De combinatie van deze twee functionaliteiten beschermt tegen man-in-the-middle-aanvallen, waarbij aanvallers een IP-adres van een andere valide client gebruiken om stiekem communicatie tussen apparaten in het netwerk door te sturen of te veranderen.

Netwerktools

Deze krachtige en betrouwbare nieuwe Smart Managed Pro Switches bieden de volgende geavanceerde netwerktools:

 • Full line-rate Gigabit-connectiviteit - voor zeer efficiënte en snelle verbinding
 • Traffic priority-instellingen – voor geoptimaliseerde stem-, data- en videoconvergentie (DiffServ QoS)
 • Intuïtieve configuratie van mediastreaming en audiovisuele data - over Internet Protocol (AV-over-IP) met de mogelijkheid tot multicast. AV-over-IP vergroot flexibiliteit door de limieten aan het aantal bronnen, bestemmingen en afstand op te heffen.
 • Registratie (MVR) - IGMP Snooping zorgt ervoor dat switches kunnen luisteren naar IGMP-rapportage en laat boodschappen achter om te bepalen welke hosts geïnteresseerd zijn in het ontvangen van multicast-verkeer op een VLAN, en zo onnodige flooding van multicast-verkeer op switch-poorten te beperken.
 • Multicast VLAN Registration (MVR) – zorgt ervoor dat multicast-verkeer kan worden beperkt tot een specifiek VLAN in een multicastdomein, zodat ontvangers in andere VLANS zich bij de bronnen in het speciale VLAN kunnen voegen en multicast traffic kunnen ontvangen.
 • Volledige IPv6-support – Vermindert netwerkbeperkingen die het gevolg zijn van IPv4-restricties
 • Krachtige motor - alle poorten zijn geschikt voor PoE+, en daarmee perfect voor gebruik in bedrijven die veel vragen op het gebied van PoE

SFP-poorten voor fiber uplinks

De nieuwe 24-poorts en 48-poorts NETGEAR Smart Managed Pro Switches bieden ondersteuning voor meerdere krachtige PoE+-devices tegelijk. Ze bieden krachtige Layer 2- en Lite Layer 3 (static routing) functionaliteiten voor IPv4 en IPv6, met verbeterde prestaties en focus op bruikbaarheid binnen SMB-omgevingen. Ze zijn allen voorzien van 4 SFP-poorten voor fiber uplinks.

 • 24-Port Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch (GS728TPv2)
 • 24-Port Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch (GS728TPPv2)
 • 48-Port Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch (GS752TPv2)
 • 48-Port Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switch (GS752TPP)

Zelfs organisaties met een minder groot budget kunnen PoE+-apparaten inzetten, verbonden met een kosteneffectieve switch, met 190W PoE+  verdeeld over 24 poorten (GS728TPv2), of 380W over 48 poorten (GS752TPv2). Wanneer u infrastructuur voor de lange termijn aanschaft en op groei voorbereid wilt zijn, biedt de hoeveelheid PoE+-poorten van deze switches bewegingsruimte voor verdere uitbreiding, tot 380W voor de 24-poorts GS728TPPv2 en 760W voor de 48-poorts GS752TPP. Zelfs op volledige PoE-kracht, met verkeer op alle poorten, draaien deze switches in stilte, dankzij temperatuur- en belastinggestuurde ventilatorsnelheden.

Gigabit Smart Managed Pro Switches 

“Door onze lange samenwerking met het MKB voor maatoplossingen, weten we dat ze zoeken naar de beste combinatie van functionaliteit, prestatie en waarde,” zegt Richard Jonker, vicepresident product line management voor MKB-producten bij NETGEAR. “Dit is waarom NETGEAR vier nieuwe Gigabit Smart Managed Pro Switches lanceert met PoE+ op alle poorten: om aan alle switching-behoeften van draadloze geconvergeerde netwerken, IP-surveillance, IP-telefonie en IoT te voldoen. Voeg daar onze toonaangevende zakelijke garantie en de levenslange ondersteuningsopties aan toe en je hebt een aantrekkelijk zakelijk pakket voor een MKB-budget.”

De GS728TPv2, GS728TPPv2, GS752TPv2 en GS752TPP switches delen dezelfde geavanceerde prestaties en gebruikseigenschappen en een fantastische PoE-funtionaliteit. Ze zijn ontworpen om draadloze geconvergeerde netwerken en mobiele behoeften te ondersteunen, ook wanneer bedrijven groeien.

Alle NETGEAR Smart Managed Pro Switches worden geleverd met ProSAFE® Lifetime Hardware Garantie, inclusief levenslange vervanging van onderdelen op de eerstvolgende werkdag en levenslange chat-ondersteuning. Kijk op de NETGEAR garantiepagina of vraag uw lokale NETGEAR-vertegenwoordiger naar de ondersteuningsdiensten die beschikbaar zijn in uw regio.

Beschikbaarheid

De vier nieuwe NETGEAR Smart Managed Pro Switches zijn wereldwijd beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR-partners, resellerkanalen en e-commerce-sites. Regionale variatie kan van invloed zijn op de uiteindelijke verkoopprijs voor eindgebruikers, afhankelijk van de reseller en de gebundelde aanbiedingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie