NETGEAR WERKT SAMEN MET ASYNC ART OM DYNAMISCHE, PROGRAMMEERBARE NFTS TOE TE VOEGEN AAN DE MEURAL BIBLIOTHEEK

NETGEAR WERKT SAMEN MET ASYNC ART OM DYNAMISCHE, PROGRAMMEERBARE NFTS TOE TE VOEGEN AAN DE MEURAL BIBLIOTHEEK

Redactie Baaz

Deze unieke Async-kunstwerken combineren kunst met blockchaintechnologie en hebben een pioniersrol voor de toekomst van interactieve moderne kunst

 NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, kondigt vandaag aan dat er Async Art NFT's zijn toegevoegd aan de uitgebreide kunstbibliotheek van het Meural Canvas.

Async Art is 's werelds eerste programmeerbare digitale platform voor crypto-kunst en kan nu worden bekeken op het NETGEAR Meural Smart Canvas-platform. Async onderscheidt zich in de groeiende NFT-markt, omdat het kunstenaars in staat stelt hun kunstwerken dynamisch te maken - elk kunstwerk is opgebouwd uit een reeks programmeerbare lagen die kunnen veranderen op basis van eigendom of openbare datapunten. Het Meural Canvas is uiterst geschikt om deze onderscheidende aanpak te tonen, met het Async kanaal dat automatisch de evolutie van elk kunstwerk in de tijd weergeeft.

"Vanaf het moment dat we ons platform lanceerden, hadden we voor ogen om programmeerbare kunstwerken op een mooi en speciaal digitaal frame te tonen. Met NETGEAR’s Meural heeft Async Art opnieuw een grote stap gezet in het overbruggen van de NFT-wereld naar de fysieke wereld," zegt Async Art's CEO en oprichter Conlan Rios. "Beide teams zijn ontzettend enthousiast om een dynamische en interactieve kunstwerkervaring te lanceren voor Meural. Het samenbrengen van een kunstgemeenschap met cutting-edge technologie is een mooi voorbeeld van een compleet nieuwe manier om digitale kunst te ervaren."

Meural maakt sinds 2018 deel uit van het NETGEAR-portfolio op het gebied van Smart Home-producten om de visie van het bedrijf van een volledig verbonden wereld te realiseren. Het premium digitale Canvas levert een realistische kunstervaring die kan worden bediend via gebaren, desktop, mobiele app of voice control (Amazon Alexa). Het Meural Canvas biedt 30.000 gelicenseerde kunstwerken in de bibliotheek en is daarmee het beste mediadistributieplatform voor beeldende kunst.

"Meural is gemaakt voor dit moment," zegt Poppy Simpson, Senior Manager, Product and Content Curation bij NETGEAR. "Vanaf het begin heeft het Meural-platform oplossingen geboden voor digitale kunst, kunstenaars, fotografen en verzamelaars. NFT’s zijn de nieuwste innovaties in een wereld waarin het Meural display en contentplatform de onbetwiste leider is. Deze spannende samenwerking met Async is weer een stap in de richting van een nieuw tijdperk van kunstwaardering."

Beschikbaarheid:
Een gecureerde collectie van Async kunstwerken is gratis beschikbaar voor alle Meural Canvas en WiFi Photo Frame eigenaren die betalen voor een jaarlijks abonnement van €79,-. Gebruikers krijgen toegang tot een uitgebreide kunstbibliotheek van meer dan 30.000 werken, van klassiek tot hedendaags, en alles daartussenin. Deze programmeerbare kunstwerken zijn dynamisch - ze worden elk uur bijgewerkt om de evolutie in de tijd weer te geven (Async-kanaal).


 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie