Optimaliseer je bedrijfsnetwerk met NETGEAR's Total Network Solution

Optimaliseer je bedrijfsnetwerk met NETGEAR's Total Network Solution

Redactie Baaz

In de snel evoluerende wereld van technologie en bedrijfsvoering staan CEO's en bazen voor talloze uitdagingen bij het beheren van hun bedrijven. Een van de belangrijkste zorgen is het efficiënt beheren van hun netwerken, vooral met de recente veranderingen in werkgewoonten en technologie-adoptie. NETGEAR's Total Network Solution blijkt een unieke en baanbrekende aanpak te zijn om deze problemen aan te pakken en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Met NETGEAR kun je genieten van ‘Businessclass vliegen voor Economy prijs.’ Wij begrijpen dat veel bedrijven hoge eisen stellen, maar te maken hebben met een beperkt budget. Daarom bieden wij de ultieme combinatie van betrouwbaarheid, betaalbaarheid en gemak. Denk hierbij aan het volgende onderwerp wat een gigantisch kritisch punt kan worden als je dit niet goed oppakt. Namelijk de toename van het aantal apparaten en vereiste bandbreedte: In een tijdperk waarin werknemers steeds meer apparaten meenemen naar kantoor, is het essentieel om te zorgen voor voldoende bandbreedte om een soepele werkomgeving te garanderen. NETGEAR's Total Network Solution voorziet in de groeiende behoefte aan bandbreedte met ‘Enterprise kwaliteit tegen MKB-prijs.’ Dit betekent dat je profiteert van de beste technologie zonder je budget te overschrijden.

Thomas Verheul | IT VAR & E-commerce & DMR Account Manager NETGEAR Benelux

WiFi Site Survey: De sleutel tot optimaal netwerkbeheer

Bij het opzetten van een efficiënt WiFi-netwerk is een WiFi Site Survey onmisbaar. Een WiFi Site Survey is een grondig onderzoek van uw fysieke locatie om de optimale plaatsing van access points en dekking te bepalen. Hier is waarom dit van vitaal belang is:

 

 • Optimale dekking en prestaties: Zonder een WiFi Site Survey bestaat het risico dat sommige delen van jouw kantoor geen goede WiFi-dekking hebben, wat de productiviteit van je werknemers kan verminderen. Een Site Survey zorgt ervoor dat je WiFi-dekking overal in je kantoor optimaal is.
 • Voorkomen van interferentie: Het ontbreken van een Site Survey kan leiden tot interferentieproblemen, waarbij signalen van naburige netwerken of andere apparaten je netwerk verstoren. Dit kan de stabiliteit en prestaties van je WiFi-netwerk ernstig beïnvloeden.
 • Toekomstbestendigheid: Een WiFi Site Survey houdt rekening met groeiplannen en de mogelijkheid om nieuwe apparaten aan te sluiten. Hierdoor blijft je netwerk schaalbaar en klaar voor toekomstige uitdagingen.
 • Besparing op kosten: Een ongepland WiFi-netwerk dat niet aan jouw behoeften voldoet, kan leiden tot dure aanpassingen achteraf. Een Site Survey voorkomt deze kosten door de juiste inrichting vanaf het begin.
 • Wifi-adoptie: De overgang van Wifi 5 naar Wifi 6 is een belangrijk onderwerp dat veel bedrijven nog steeds bezighoudt. Het vereist een weloverwogen benadering en de juiste technologie om de volledige voordelen van Wifi 6 te benutten. NETGEAR begrijpt dit en biedt de broodnodige 2.5GB-ondersteuning om een soepele overgang mogelijk te maken, waardoor je bedrijf profiteert van snelheid en betrouwbaarheid.
 • Maatwerk en professionele ondersteuning: Het is van cruciaal belang voor CEO's om IT-partners te vinden die niet zomaar standaardoplossingen bieden, maar die in staat zijn om op maat gemaakte, effectieve oplossingen te leveren. NETGEAR stelt zichzelf hierin boven de rest door zijn PRO TEAM, dat 24/7 ondersteuning biedt gedurende de hele productlevenscyclus. Of het nu gaat om pre-sales advies, verkoopondersteuning of after-sales service, NETGEAR staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het oplossen van jouw netwerkuitdagingen.

NETGEAR's Total Network Solution biedt ‘Hoge Eisen, Beperkt Budget’ bedrijven de mogelijkheid om betrouwbare, betaalbare en gemakkelijke netwerken te creëren. Neem de controle over je netwerk en laat NETGEAR jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Voordelen van een goed onderhouden bedrijfsnetwerk

 • Productiviteit: Een goed onderhouden bedrijfsnetwerk, zowel bekabeld als draadloos, zorgt voor een betrouwbare internettoegang. Dit draagt bij aan de productiviteit van medewerkers, omdat ze soepel kunnen werken zonder onderbrekingen.
 • Veiligheid: Beveiliging is van het grootste belang. Een goed beheerd bedrijfsnetwerk kan bescherming bieden tegen cyberaanvallen en datalekken, waardoor gevoelige bedrijfsinformatie veilig blijft.
 • Schaalbaarheid: Een flexibel netwerk kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoeften van uw bedrijf. Dit maakt het mogelijk om snel uit te breiden of nieuwe technologieën te implementeren.
 • Klanttevredenheid: Een betrouwbaar WiFi-netwerk voor gasten en klanten verbetert de ervaring van bezoekers en kan helpen bij klantenbinding. Klanten waarderen het wanneer ze probleemloos toegang hebben tot internet in jouw bedrijf.
 • Innovatie: Een goed bedrijfsnetwerk is essentieel voor innovatie. Het stelt medewerkers in staat om samen te werken, toegang te krijgen tot cloudservices en nieuwe technologieën te integreren, wat de groei en concurrentiepositie van jouw bedrijf kan bevorderen.

De gevaren van slecht netwerkbeheer

 • Cyberaanvallen: Een slecht beveiligd netwerk kan het doelwit worden van hackers en malware. Dit kan leiden tot datadiefstal, financiële verliezen en reputatieschade.
 • Datalekken: Zwakke beveiliging kan leiden tot ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsgegevens, met mogelijke juridische gevolgen en boetes als gevolg.
 • Downtime: Slechte netwerkprestaties kunnen leiden tot ongeplande downtime, wat de productiviteit aanzienlijk kan verminderen en financiële schade kan veroorzaken.
 • Complianceproblemen: Als jouw bedrijf gevoelige gegevens beheert, moet je voldoen aan wet- en regelgeving voor gegevensbescherming. Een slecht beheerd netwerk kan leiden tot non-compliance en juridische problemen.
 • Interne dreigingen: Medewerkers kunnen onbedoeld of opzettelijk bedrijfsinformatie blootstellen aan risico's. Een goed netwerkbeheer helpt bij het minimaliseren van deze interne bedreigingen.

Het is van essentieel belang dat CEO's, bazen en eigenaren van bedrijven deze aspecten van bedrijfsnetwerken serieus nemen om de operationele efficiëntie, veiligheid en groeimogelijkheden van hun bedrijf te waarborgen.

Kortom, wilt je de complete toolkit voor het netwerk van de toekomst en wil je zien hoe gezond jouw netwerk is, contacteer het NETGEAR PRO Team en vraag de NETGEAR Experts om een fit check van het netwerk en ontvang nu tijdelijk een speciale aanbieding.

Meer informatie op netgear.com.

 

Lees hem nu digitaal BAAZ 3.2023

 

Ook interessant:

Lees hier: Lenovo en EPOS creëren samen professionele audio-oplossingen voor hybride werken

Lees hier: Conclusion gaat sustainability linked loan aan

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie