NETGEAR benoemt technologieleider Charles (CJ) Prober tot nieuwe CEO
Charles (CJ) Prober - NETGEAR

NETGEAR benoemt technologieleider Charles (CJ) Prober tot nieuwe CEO

Redactie Baaz

NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve netwerk- en internetproducten levert aan consumenten en bedrijven, heeft vandaag aangekondigd dat Patrick C.S. Lo, de huidige Chief Executive Officer en bestuursvoorzitter, zich terugtrekt uit zijn functie bij NETGEAR en uit de Raad van Bestuur van het bedrijf. Lo blijft strategisch adviseur om een naadloze overgang van leiderschap te ondersteunen, tot juli 2024. De Raad van Bestuur heeft Charles (CJ) Prober, een senior technology executive, benoemd om hem per direct op te volgen. Prober wordt ook lid van NETGEAR's Board of Directors.

"Als mede-oprichter van NETGEAR en leider voor bijna drie decennia, is het vanzelfsprekend dat Patrick Lo's impact binnen het bedrijf onmiskenbaar is. Zijn visie op het leveren van de toekomst van connectiviteit door middel van geavanceerde netwerkproducten en -oplossingen heeft ons bedrijf gevormd en we vieren wat hij allemaal heeft bereikt", zegt Thomas H. Waechter, Lead Independent Director van NETGEAR. "CJ heeft het volledige vertrouwen van de Raad van Bestuur. We kijken ernaar uit om met hem en het NETGEAR leadership team samen te werken om het bedrijf verder te brengen naar de volgende fase van innovatie."

"Toen Mark Merrill en ik 28 jaar geleden NETGEAR oprichtten, begon het internet zijn impact op de wereld te tonen", zegt Lo. "We hebben deze kans gegrepen en sindsdien innoveren en leiden we de industrie in het creëren van geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen en bedrijven over de hele wereld. We hebben de grenzen verlegd van wat ervaren kan worden in een verbonden wereld en ik ben helemaal klaar voor het volgende hoofdstuk van het NETGEAR verhaal."

Prober volgt Lo op

De benoeming van Prober volgde na een grondig zoekproces gedurende afgelopen 12 maanden, uitgevoerd door het NETGEAR-bestuur, met als doel een leider van de volgende generatie aan te stellen met uitgebreide ervaring op het gebied van consumentenelektronica, software en abonnementen. Prober heeft de unanieme steun van het bestuur en voldoet aan alle criteria die cruciaal zijn voor het toekomstige succes van NETGEAR om zich te onderscheiden als een high-performing leider in de consumenten- en zakelijke netwerkindustrie.

Prober is een doorgewinterde en succesvolle bedrijfsleider die zich in zijn vorige functies heeft gericht op het stimuleren van groei, transformatie en innovatie, met tientallen jaren ervaring in het bouwen van geavanceerde consumentenervaringen voor apparaten en digitale platforms. Zijn ervaring omvat leiderschapsposities bij topmerken in consumenten- en technologietoepassingen, waaronder functies als voorzitter van Life360, CEO bij Tile (overgenomen door Life360), Chief Operating Officer bij GoPro en SVP Digital Publishing bij Electronic Arts (EA). Voordat hij deze functies vervulde, werkte Prober als consultant bij McKinsey & Company, waar hij een aantal van 's werelds toonaangevende B2B-technologiebedrijven hielp te begeleiden.

Hij zit momenteel in de raad van bestuur van Life360 en Glorious Gaming. Tot zijn prestaties in het verleden behoorde het stimuleren van de groei van abonnementen en inkomsten bij Life360, Tile en GoPro. Daarnaast stond hij centraal in de transformatie van EA van een pakketsoftware- naar een digitaal dienstverleningsbedrijf, dat in de loop van zijn jaren bij het bedrijf aanzienlijke aandeelhouderswaarde heeft ontsloten. Zijn uitgebreide ervaring in het managen van grote teams en complexe wereldwijde bedrijven toont zijn vermogen om waarde te leveren aan klanten, investeerders en werknemers.

"Als pionier en innovator is NETGEAR een bewonderd en gerespecteerd merk door zowel consumenten als bedrijven in een tijd waarin connectiviteit belangrijker is dan ooit", zegt CJ Prober, NETGEAR CEO. "Ik heb mijn carrière gebouwd op het leveren van innovatieve en toonaangevende producten en diensten en ik ben er trots op dat ik nu deel uitmaak van het NETGEAR-team om dit pad voort te zetten en waarde te creëren voor alle belanghebbenden, door de sterke focus van het bedrijf op innovatie in de industrie voort te zetten. De weg voorwaarts is ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit om samen te werken met de Raad van Bestuur, onze partners en NETGEAR's wereldwijde personeelsbestand."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie