My personal Finance: alles over persoonlijke geldzaken

Geert van der Klugt
New Business Radio zendt sinds 7 mei elke eerste dinsdag van de maand de talkshow My Personal Finance uit. Het programma is er speciaal voor ondernemers die meer grip willen krijgen op hun persoonlijke geldzaken.

In de talkshow komen maandelijks verschillende onderwerpen aan bod, die voor elke ondernemer van waarde kunnen zijn voor de persoonlijke financiële planning. Met tips over belastingen, inzicht in de juiste ondernemersvorm en eye-openers over onder meer pensioen, beleggen, hypotheek, testament, vermogensoverdracht en bedrijfsopvolging.

My Personal Finance wordt gepresenteerd door Roelof Meijer. Meijer stond begin jaren negentig aan de wieg van persoonlijke financiële planning in Nederland en sindsdien begeleidt hij ondernemers op het gebied van hun financiële toekomst. Naast zijn advieswerk is Roelof Meijer hoofdredacteur van de Nieuwsbrief Financiële Planning en Nextens Fiscaal Advies.

Meijer vertelt: ‘Ondernemers moeten veel regelen voor zichzelf. En ondernemers kunnen veel regelen voor zichzelf. In mijn nieuwe programma neem ik de ondernemer mee in de wereld van persoonlijke geldzaken en geef ik inzicht in hoe om te gaan met je geld. Of het nu om ondernemingsstructuur gaat of om pensioen, het gaat altijd over grip. Grip op je situatie krijg je door inzicht. En dat inzicht bied ik. De pay-off van mijn programma is niet voor niets grip op je geld, grip op je leven.’

Luister mee!

My Personal Finance is elke eerste dinsdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur te beluisteren op New Business Radio. Bezoek de website New Business Radio, navigeer naar de radiolink en luister online mee. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer iTunes en Spotify) en op de website van My Personal Finance.

Woord van Roelof Meijer

‘We hadden het arm thuis, mijn vader was ziek en jong gestorven, moeder moest alles runnen. Daarbij hoorde het verdelen van middelen. Ik herinner me een klein houten kistje met labels als ‘brand’, ‘inboedel’ en ‘huur’. Ongeacht de beperkte hoeveelheid geld kwamen we nooit tekort: alle eindjes knoopten zij op een fabelachtige manier aan elkaar. Op deze manier ben ik zelf ook te werk gegaan.’ ‘Tijdens mijn studie werd ik de enige in mijn jaar die een auto had en vijf keer per jaar op vakantie ging. Ik bouwde wel een studieschuld op, dat vond ik vervelend. Door ernaast te werken had ik én geld om de studieschuld af te betalen én geld om van te leven én geld om leuke dingen van te doen. Daarnaast was ik de enige van mijn jaar die geld belegde. Niet veel, maar ik leerde wel de werking van de kapitaalmarkten. Goed financieel management loont. Dat besef wil ik graag delen met iedereen die er open voor staat.’

Over New Business Radio

New Business Radio is dé zakenzender van Nederland! Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non-stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start-up tot ijzersterke multinational, iedereen praat mee op New Business Radio.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert