Mercedes GLS tijdens New York International Auto Show

Mercedes GLS tijdens New York International Auto Show

Redactie Baaz
Mercedes-Benz komt met de Mercedes GLS. Het automerk heeft zijn grootste SUV volledig vernieuwd, en presenteert de auto onder meer als 580 4MATIC met geëlektrificeerde V8-motor. De GLS wordt van 19 tot 28 april getoond tijdens de New York International Auto Show.

Grootte Mercedes GLS

De nieuwe Mercedes GLS heeft een lengte van 5.207 mm en breedte van 1.956 mm. De auto heeft een wielbasis van 3.135 mm, 60 mm meer dan de wielbasis van de vorige versie. De Mercedes GLS bezit aanzienlijk meer interieurruimte, zeker als we het hebben over de tweede zitrij. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar.

Infotainment

De nieuwe Mercedes heeft twee grote 12,3 inch displays en het infotainmentsysteem MBUX met spraakassistent ‘Hey Mercedes’ ingebouwd. Ook de passagiers achterin hebben hun eigen infotainmentstation als gekozen wordt voor het comfortpakket. Hiermee krijgt de gebruiker een 7 inch Android-tablet.

LEES OOK: Mercedes-Benz CLA ook in AMG 35-uitvoering

Motor Mercedes GLS

De Mercedes GLS bevat een geëlektriceerde V8-motor met 48V-systeem en geïntegreerde startdynamo. De motor heeft een vermogen van 489 pk (360 kW) en een koppel van 700 Nm. Het 48V-boordsysteem voorziet niet alleen stroomverbruikers met een hoog verbruik van energie, maar tevens de geïntegreerde startdynamo (ISG), die ook energie aan de accu levert met behulp van efficiënte energierecuperatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie