Mercedes-Benz G-Klasse wordt elektrisch

Mercedes-Benz G-Klasse wordt elektrisch

Redactie Baaz

De tijd van de benzine en diesel slurpende Mercedes-Benz G-Klasse is voorbij. Tijdens de Automobilwoche Kongress in Berlijn heeft de nieuwe topman van Mercedes, Ola Källenius, bekendgemaakt dat de SUV komt met een elektrische aandrijving.

Elektrisch aangedreven Mercedes-Benz G-Klasse

Ola Källenius maakte tijdens de Automobilwoche Kongress bekend dat er plannen waren voor de Mercedes-Benz G-Klasse met elektrische aandrijving. Tijdens dit congres maakte het automerk ook bekend dat er plannen waren om het model helemaal uit de Mercedes-collectie te halen. Dit is al eerder gebeurd met de Land Rover Defender en een ouder SUV-model van Mercedes-Benz, aangezien de auto's niet aan de eisen van schoner uitlaatgas konden voldoen. Al mag Mercedes nog maar één model blijven bouwen, dan heeft Källenius een duidelijk antwoord. De Mercedes-Benz G-Klasse.

Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz G-Klasse hoe we hem kennen

De Mercedes-Benz G-Klasse hoe we hem nu kennen, kwam voor het eerst in beeld in januari 2018. Dit gebeurde toen op de North American International Auto Shot in Detroit. Nu is de SUV beschikbaar in twee diesels, de 350d en 400d en twee benzineversies. De 585 pk sterke G63 wordt als krachtigste gezien in vergelijking met de 422 pk sterke G500. Wanneer de elektrische Mercedes-Benz G-Klasse uitkomt, is helaas nog niet bekendgemaakt door Ola Källenius. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie