Je eigen webwinkel beginnen? Drie starters tips

Redactie Baaz

Veel mensen hebben als doel om een eigen online shop te starten en producten te verkopen. Dat kunnen zelfgemaakte baksels zijn, kunstwerken, teksten, sieraden, ga zo maar door. Wat het ook is, met een beetje vastberadenheid en doorzettingsvermogen kan ook jij een goed lopende business maken van het idee dat je hebt. Met de volgende drie tips kom je er zeker, en lukt het je geheid om een prachtige webshop in elkaar te zetten en bakken met geld te verdienen aan jouw eigen bedrijfje.

1: Deel je website goed in en maak alles van tevoren goed klaar

Ga je dingen verkopen? Dan is een plek om jouw spullen aan te bieden natuurlijk het belangrijkst. Want hoe gaan mensen je anders tegenkomen? Zorg dat je iets van een website hebt waar je jouw dingen aanbiedt. Maar zorg dat je eerst dit goed vult met bijvoorbeeld de naam van je bedrijf, een logo, product foto’s, enzovoort. Zo kunnen mensen zien wie je bent en wat je doet en is de kans stukken groter dat jij snel je eerste product verkoopt. Websites bouwen kan met online diensten als Shopify, of kijk bij een bureau als Nedfinity wat zij voor je kunnen betekenen als het gaat om het bouwen van een website.

2: Zorg voor een goed budget plan

Prijzen kiezen is als beginnend verkoper een belangrijk punt. Heb je zelf een klein bedrijfje waar je dingen maakt voor mensen op afspraak? Het is belangrijk dat je in de kosten zowel je eigen tijd, de kosten van spullen die je benodigd bent en een (kleine) winst allemaal meeneemt. Hoe doe je dit zonder te veel te vragen of juist te weinig? Maak een duidelijk overzicht van jouw tijd en wat het je kost om een product te maken, en kom zo tot een redelijke prijs waar je zelf wat aan hebt als iets wat reëel is voor de koper. Een hoge prijs is misschien aantrekkelijker voor jou, maar hoe lager je de prijs houdt, hoe groter de kans is dat mensen je producten kopen. Zorg er wel voor dat je er natuurlijk winst aan over houdt – het zijn natuurlijk wel jouw producten en diensten die je verkoopt.

3: Klein beginnen is ook oké

Het is belangrijk om te onthouden dat het ook helemaal oké is om klein te beginnen. Je hoeft niet een volledig zelfgebouwde webshop te vullen vol met allemaal eigen producten. Je hoeft geen grote groep aan klanten te hebben. Begin je klein met bijvoorbeeld een advertentie op Facebook of een Instagram pagina waar je spulletjes verkoopt? Ook helemaal goed! Zo lang je maar doet wat jij leuk vindt en waar jij plezier uit haalt, is het een begin. Groeien kan altijd nog, en iedereen begint ergens.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie