Inhouden loon van WhatsApp-verslaafd personeel mag

Inhouden loon van WhatsApp-verslaafd personeel mag

Redactie Baaz
Werkgevers opgelet: heb je personeel dat wel erg druk is met WhatsAppen onder werktijd? Van werkgevers die (te) vaak op social media zitten tussen 9 en 5?

Niets zo irritant als werknemers die tijdens kantooruren drukker bezig zijn met hun laatste Facebook-status, Twitter-update of WhatsApp-groep dan met hun taak waarvoor ze zijn aangesteld. Social media-gebruik dat niets met de werkzaamheden van doen heeft, maar wel een deel van de betaalde uren opslurpt. 

Financiële oorvijg

Een werkgever had genoeg van een overmatig WhatsAppende werknemer en het inhouden van loon leek hem een gewenste en terechte maatregel. Het personeelslid dacht er anders over en een rechtszaak was het gevolg. De baas werd door een rechter in Tilburg in het gelijk gesteld. Een werknemer die overmatig met social media en WhatsApp bezig is tijdens zijn werk mag dus een financiële oorvijg krijgen.
 
Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, noemt de uitspraak op BNR ontzettend ouderwets. 'Volgens mij is die medewerker een telefoon gegeven om altijd bereikbaar te zijn', meent de voorzitter. 'Dat betekent dat buiten werktijd ongetwijfeld ook werkcontact is en dat het ook moet kunnen dat je tijdens werktijd af en toe iets privé doet. Het ging in dit geval om tien berichtjes per dag.'
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie