Het nieuwe werken? Dit zijn de speerpunten voor werkgevers!

Het nieuwe werken? Dit zijn de speerpunten voor werkgevers!

Redactie Baaz

Het nieuwe werken is iets wat we de afgelopen jaren steeds vaker en meer horen, en waar je als werkgever simpelweg niet meer omheen kan. De wereld verandert, het nieuwe werken moet daar in mee. Of je er als werkgever nu heel constructief tegenover staat of juist niet, niet meebewegen ga je vroeg of laat een keer verliezen. Daarom is het goed om voor jezelf een aantal speerpunten te formuleren waar je je aan gaat houden, of waar je op z’n minst aan gaat werken. Welke punten sowieso op het lijstje moeten? Lees snel verder. 

Altijd bereikbaar 

Een belangrijk nieuw aspect van het nieuwe werken is online en hybride werken. Als werkgever ben je er verantwoordelijk voor dat werknemers dit ook overal en altijd kunnen. Daarnaast ben je er zelf ook bij gebaat dat het goed geregeld is. Je wilt als bedrijf natuurlijk ook goed bereikbaar zijn voor klanten en andere contacten. Een goede cloud telefonie oplossing regelen is dan ook heel belangrijk. Ga direct voor een allesomvattende aanpak en regel echt een UCC oplossing. Daarmee kun je alles integreren wat jij wilt, van mailen en bellen in de cloud, tot complete Office infrastructuren. Dit is de basis van het nieuwe werken, en regel dit daarom dan ook goed.  

Vitaal werken  

Naast het faciliteren van hybride werken is het belangrijk om als werkgever ook de mogelijkheid te bieden om vitaal te werken. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden die je werknemers moet bieden. Denk aan zit-stabureaus en gezond eten en drinken op de werkvloer. Ook het stimuleren van gezond gedrag in de privésfeer is iets waar werkgevers tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Wat voorbeelden hiervan zijn? Denk aan het gratis of voordelig aanbieden van een sportabonnement of het geven van een hogere kilometervergoeding wanneer je per fiets je ergens naartoe beweegt.  

De werk-privébalans 

Ook flexibiliteit in werkuren is een voorbeeld van het nieuwe werken. Dit geeft de mogelijkheid om je privé en werkomgeving op elkaar aan te laten sluiten. Zeker wanneer er bijvoorbeeld kinderen zijn, zul je zien dat dit werknemers ruimte geeft om meer in balans te komen. Dit zal de prestaties op de werkvloer uiteindelijk ten goede komen.  

Het nieuwe werken omvat heel veel; van een fijne werkomgeving tot de mogelijkheid om hybride te werken. De concurrentie op de arbeidsmarkt is zeer groot, als werkgever kun je er dan ook niet meer omheen om hierin mee te bewegen. Wanneer je dit niet doet zul je zien dat je vroeg of laat het gaat verliezen van concurrenten, zeker bij jonge werknemers. Zij zullen een andere werkplek zoeken waar dit wel kan, en waar de mogelijkheden groter zijn. Dus het nieuwe werken; of je nu wilt of niet, ga ervoor! 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie