Het Nieuwe Speciaal in plaats van het oude normaal

Het Nieuwe Speciaal in plaats van het oude normaal

Redactie Baaz

Bijna anderhalf jaar lang was voor veel mensen thuiswerken de norm. Nu daar door de versoepeling van de coronamaatregelen verandering in komt, doen organisaties er goed aan de terugkeer zorgvuldig te organiseren.
Het Nieuwe Speciaal helpt ze daarbij.

De lange periode werken vanuit huis betekende een totaal veranderde werk-privé verhouding en heeft impact gehad op de samenwerking en de verbinding, met het bedrijf en onderling.
Terug naar kantoor – al dan niet in hybride vorm – is weer een belangrijke verandering, waar iedereen eigen gevoelens en gedachten bij heeft.
Het is best een ingewikkelde uitdaging voor organisaties om dit in goede banen te leiden.
Bovendien liggen er kansen om deze periode aan te grijpen om dingen nog beter te gaan doen dan voorheen, dachten Broek & Buuren Betekenisvolle Evenementen en Wartna Verbindt.
Omdat hun handen jeuken en hoofden overlopen van de ideeën om organisaties te helpen, juist in deze tijd, bundelen zij hun krachten in Het Nieuwe Speciaal. 

“Naar ons idee zijn een drietal zaken in de komende fase van belang voor organisaties: medewerkers waardering tonen en begeleiding bieden en het versterken van de verbinding”, aldus Franz Wartna.
"Dit zijn zaken die altijd on top of mind zouden moeten zijn bij het leiden van een team of organisatie. Maar het heeft des te meer aandacht nodig nu we zo lang ‘op eilandjes’ hebben gewerkt en wederom een nieuwe fase of situatie ingaan.”

Hanneke van den Broek vervolgt: “We ontwerpen de juiste markering en ontmoeting. We creëren een ervaring die bijblijft, een belevenis.
Dat doen we door de inzet van theater, muziek, beeld, dans, humor en/of spel. Deze elementen prikkelen meerdere zintuigen en raken iedereen op een ander niveau.
Behalve dat dit erg leuk is, levert dat ook bewustwording, ontwikkeling en verbinding op. Er ontstaat direct een nieuwe gezamenlijke herinnering.”
“We evalueren vervolgens de periode van thuiswerk en bepalen de impact van de nieuwe (hybride) werkorganisatie.
We begeleiden de teams om op basis daarvan tot afspraken, structuur en verbinding te komen”, vult Wartna aan.

Samen zetten Broek & Buuren en Wartna Verbindt zich met Het Nieuwe Speciaal vol overgave in voor organisaties om de terugkeer naar kantoor te markeren en vervolgens zo goed mogelijk te benutten.
Met oog voor de betreffende organisatiecultuur en mensen. Om zo deze nieuwe fase niet alleen goed door te komen, maar juist speciaal te maken. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie