Het nieuwe werken: vaak slecht geregeld

Het nieuwe werken: vaak slecht geregeld

Redactie Baaz

Mkb'ers die het nieuwe werken hebben ingesteld, hebben de randvoorwaarden hiervoor vaak niet op orde. Dit leidt tot hoge risico's op het gebied van privacy en veiligheid.

Uit onderzoek van Woozl blijkt dat 50 procent van de ondervraagde mkb'ers nog geen reglement heeft voor het gebruik van software. Daarnaast legt 39 procent van de ondernemers geen beperking op het gebruik van persoonlijke apparaten. Door het ontbreken van dergelijke regels kunnen gegevens bijvoorbeeld in verkeerde handen vallen of verloren gaan.

Volgens Woozl is er per bedrijfsgrootte verschil waarop de ondernemers omgaan met de randvoorwaarden. Vooral de kleine organisaties laten hun werknemers vrij op het gebied van softwarekeuze. Daar tegenover staat dat de kleine ondernemingen hun werknemers juist weer inperkt bij de keuze van persoonlijke apparaten voor gebruik tijdens werktijd.

Het nieuwe werken

67 procent alle mkb'ers maakt gebruik van de nieuwe werkwijze. Hierbij gebruiken de werknemers persoonlijke apparaten voor zakelijke doeleinden (bring your own device) en kiezen zij zelf hun software (bring your own software). Zo kan men plaats- en tijdonafhankelijk werken. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie